Evenimentul Zilei > Politica > Sava: Solicităm întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care să găsească o soluţie pentru a reluarea traficului în zona Eroilor
Sava: Solicităm întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care să găsească o soluţie pentru a reluarea traficului în zona Eroilor

Sava: Solicităm întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care să găsească o soluţie pentru a reluarea traficului în zona Eroilor

Primăria Capitalei a solicitat întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care să găsească o soluţie pentru a reluarea traficului în zona Eroilor, afectată de lucrările la metrou, a anunţat primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, într-o conferinţă de presă la PNL.

"Ne-am întâlnit joi cu reprezentantul constructorului, era de faţă şi domnul prefect al Capitalei. Pentru miercuri am făcut o adresă către domnul prefect în care solicităm întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă ,care se va întruni la ISU, unde vor fi invitaţi toţi factorii implicaţi în această problemă. Sper să găsim o soluţie cât mai repede şi să redăm zona respectivă traficului aşa cum este normal. (…) Mergem să aflăm situaţia reală. Reprezentanţii constructorului au zis că vor veni în cel mai scurt timp cu un proiect cu termene clare pentru rezolvarea accidentului din zona respectivă. Vrem să aflăm oficial în ce stadiu suntem la momentul acesta", a spus Sava.

El a precizat că locuitorii din zonă care au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele nu se vor întoarce în casele lor până când nu vor fi luate toate măsurile de siguranţă.

Primăria Capitalei a introdus restricţii de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou.

14 persoane şi-au părăsit locuinţele aflate în apropierea zonei afectate.

Comitetele pentru situaţii de urgenţă sunt organisme interinstituţionale de sprijin şi componente ale Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă este condus de prefect.