Spectatorii vor avea acces la meciurile de la Euro 2020 de pe Arena Națională. Capacitatea va fi limitată la 25%

Spectatorii vor avea acces la meciurile de la Euro 2020 de pe Arena Națională. Capacitatea va fi limitată la 25%

La cele patru partide pe care „Arena Națională” le va găzdui la Euro 2020, doar 25% din capacitatea stadionului va fi umplută. Autoritățile române nu au vrut să riște.

Cele patru partide pe care Bucureștiul le va găzdui la Campionatul European de fotbal din 2020 se vor disputa cu spectatori. „Arena Națională” va fi umplută la un sfert din capacitatea sa, după cum a anunțat fostul internațional român, Gică Popescu, omul care coordonează comitetul interministerial de organizare a evenimentului din România.

Meciurile de la Euro 2020, găzduite de București, cu asistență redusă

„Decizia este luată cu ceva timp în urmă, și anume de a da voie la 25% din capacitatea stadionului la meciurile din grupe și după aceea în optimile de finală.

Am propus în comitetul interministerial pe care îl coordonez ca această capacitate de la 25% să meargă către 50%, însă Comitetul special pentru situații de urgență a decis să nu-și asume riscul creșterii numărului de suporteri, deci, vom avea pe Arena Națională, la cele patru jocuri doar 25% din capacitatea stadionului”, a declarat Gică Popescu la B1 TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deocamdată nu se știe câți dintre suporterii care vor asista la meciurile de pe cel mai mare stadion al țării vor fi români. Asta se va stabili după ce biletele vor fi redistribuite.

Încă nu se știe câți spectatori români vor fi pe „Arena Națională”

„Nu se știe cum se va redistribui acest număr de bilete pentru că a fost un număr foarte mare de bilete cumpărate de suporteri din România și din țările ale căror echipe vor juca la București. Probabil că va trebui ca unele din aceste bilete să fie returnate către UEFA iar cei care le-au plătit să primească banii înapoi pentru că capacitatea este de 25%, de 14.200 de spectatori”, a mai spus Gică Popescu pentru sursa citată.

Campionatul European ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Acum, turneul va fi programat în perioada 11 iunie - 11 iulie. În România se vor disputa trei partide din faza grupelor și una din optimile de finală.