Italia a introdus Permisul de Călătorie. Ce date conține noul document şi ce avantaje oferă posesorului

Italia a introdus Permisul de Călătorie. Ce date conține noul document şi ce avantaje oferă posesorului

Guvernul din Italia schimbă toate regulile şi anunță introducerea unui Permis de Călătorie, necesar circulației fără restricții între regiuni cu scopul de a redresa economia şi de a redeschide libera circulație indiferent de culoarea localităţii.

Așa cum a decis guvernul, Italia va începe  redresarea  şi redeschidere circulaţiei cu ajutorul a două noi reguli: autocertificarea și Permisul de Călătorie. Pentru călătoriile între regiuni nu va mai fi necesar să se recurgă la bine-cunoscutele motive justificate de sănătate. De acum, italienii se vor putea deplasa fără probleme între două regiuni de diferite culori sau pot participa la anumite evenimente, începând cu concerte sau întreceri sportive. Scopul este de a găsi o soluție operațională pentru a da startul redeschiderii totale a Italiei.

 Ce este mai exact Permisul de Călătorie

Permisul de Călătorie și relaxarea restricțiilor, sunt cele două măsuri principale luate de prim-ministrul Mario Draghi. Oamenilor li se va permite să circule în zonele care rămân clasificate ca zone cu risc mai mare folosind un nou permis de călătorie. Acest certificat verde va atesta că deținătorul a fost complet vaccinat, testat negativ pentru coronavirus în ultimele 48 de ore sau că a trecut prin boală.

În contextul în care a existat confuzie cu privire la ceea ce este documentul, vă prezentăm o analiză mai detaliată a permisului verde și modul în care funcționează.

Cu Permisul de Călătorie poţi merge în orice zonă a Italiei

Dacă dețin un Permis de Călătorie, oamenilor li se vor permite să călătorească liber către și din aceste zone din motive neesențiale, cum ar fi turismul și vizitarea prietenilor. Documentul trebuie să fie prezentat înainte de a urca în mijlocul de transport, fie că vorbim de aeroporturi sau gări, sau dacă ești oprit de poliție la un punct de control.

Ne puteți urmări și pe Google News

Va fi necesar să se decidă dacă certificatul este suficient, dacă în schimb permisul va fi un card magnetic sau dacă informațiile vor fi introduse în cardul de sănătate.

Întoarcerea din străinătate: Pentru cei care se întorc din țările Uniunii Europene, rămâne carantina de cinci zile . Pentru cei care se întorc din țări din afara Uniunii Europene, rămâne carantina de 14 zile.

Cine are nevoie de document și cine este scutit

Documentul este necesar ori de câte ori călătorești din motive neesențiale, de exemplu în vacanță, în regiuni ale Italiei care sunt clasificate ca zone roșii sau portocalii. Aceste clasificări se aplică în prezent pentru șase regiuni italiene, însă sunt reevaluate săptămânal pe baza celor mai recente date de sănătate.

Dacă călătoriți din motive esențiale, nu aveți nevoie de un permis verde, fiind suficientă declarația pe proprie răspundere (formularul de auto-certificare). Dacă călătoriți dintr-o zonă galbenă în alta, nu este necesar niciun permis sau declarație.

Nu este necesar un permis verde dacă călătoriți pentru a vă întoarce acasă (la o adresă la care sunteți rezident oficial), indiferent de culoarea zonei. Copiii cu vârsta sub doi ani sunt scutiți de această regulă.

Cum arată Permisul de Călătorie și cum îl obțineți

Deocamdată acesta este sub forma unui certificat pe hârtie, bazat pe documentele clasice. Acestea sunt aceleași documente care se eliberează deja celor care s-au testat negativ, s-au recuperat după boală sau au fost complet vaccinați.

Certificatul va fi valabil șase luni pentru cei vaccinați sau recuperați după boală și poate fi eliberat de centrul de vaccinare sau, în caz de recuperare, de către un spital, medic de familie sau pediatru. Certificatele obținute prin testarea negativă pot fi eliberate de centrele de testare sau de farmacii, scrie ilmeteo.