Măsură disperată luată de autoritățile din Italia. Case vândute pentru 1 euro. Obligațiile noilor proprietari
- Nicolae Comănescu
- 27 aprilie 2021, 17:41
Mai multe locuințe dintr-un oraș sicilian sunt scoase la vânzare pentru un preț modic. Autoritățile încearcă să reanime localitate depopulată.
Într-un oraș din Italia casele sunt vândute cu suma modică de 1 euro. Este vorba despre localitatea Castiglione di Sicilia, din Sicilia,aflată pa poalele vulcanului Etna. Sunt aproximativ 900 de astfel de imobile, multe dintre ele scoase la vânzare pentru un preț derizoriu, care așteaptă ofertanți. Bineînțeles, achiziția unei astfel de proprietăți se poate face, de către cei interesați, în anumite condiții.
Case la prețul simbolic de 1 euro. Proprietarii trebuie să investească
Casele sunt abandonate și sunt poziționate aproape de Taormina şi de plajele Siciliei. Pentru că nu a mai locuit nimeni în ele de ceva vreme, au ajuns într-o stare fizică proastă, așa ce noii proprietari au obligația de-a investi pentru a le renova.
Cele mai multe se află în parte veche a oraşului. Jumătate din ele sunt în ruină, şi vor fi date pentru preţul simbolic de 1 euro. Restul sunt într-o condiţie mai bună, şi vor fi vândute ieftin, începând cu un preţ de 4.000 de euro. Autoritățile locale speră că zona va atrage turiști care sunt dispuși să investească pentru a avea asigurată o casă de vacanță, după cum precizează CNN.
Populația din acest oraș a scăzut la cote alarmante. Doar 3.000 de oameni mai locuiesc aici
Antonino Camarada, primarul orașului din Sicilia, este cel care a demarat acest proiect de relansare a locuințelor aflate în paragină. Aici, populația a scăzut dramatic. De la 14.000 de oameni la începutul anilor 1.900 la 3.000, în prezent, conform sursei citate.
„Avem o imensă moştenire arheologică de salvat, una plină de istorie. De-a lungul timpului, prea mulţi oameni au plecat, lăsând în urmă o mulţime de case vechi, pitoreşti, unele dintre ele datând chiar din timpul Renaşte”, a declarat edilul orașului Castiglione di Sicilia. Nu este singurul oraș italian care adoptă o astfel de politică. În ultimii ani, mai multe mici localități au apelat la această strategie, pentru a crește numărul locuitorilor.