Imagini senzaționale surprinse în timp ce vulcanul Etna erupe. Cantități uriașe de lavă și cenușă. VIDEO

Imagini senzaționale surprinse în timp ce vulcanul Etna erupe. Cantități uriașe de lavă și cenușă. VIDEO Sursa foto: Dreamstime.com

Vulcanul Etna oferă un spectacol total în timp ce erupe constant, la aproximativ trei luni. Cantitățile emise sunt uriașe.

Imagini extrem de spectaculoase oferite de vulcanul Etna, care înregistrează erupții spectaculoase în această perioadă. Deasupra Siciliei sunt aruncate cantități uriașe de lavă și de cenușă. Cadrele surprinse sunt de efect, pentru că procesul a avut loc noaptea. În decorul oferit și de vulcan, dar și de cerul plin de stele.

Cel mai înalt vulcan din Europa

Activitatea s-a desfășurat la craterul sud-estic. Care este cel mai tânăr dintre craterele versantului, Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a raportat activitate la toate craterele versantului în ultimele zile. Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3340 de metri. Este cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa.

Vulcanul Etna are o înălțime care a stârnit discuții aprinse între specialiști

Conform specialiștilor, erupe la intervale de aproximativ 3 luni. Și cam la 150 de ani localități aflate în apropiere sunt afectate de cantitățile de lavă. Din cauza distrugerii parțiale a conului vulcanic, după erupții, care au format până la 400 de cratere secundare, există controverse. În ceea ce privește înălțimea exactă a vulcanului Etna.

Motivul pentru care, de-a lungul timpului, oamenii și-au construit așezări la poalele vulcanului

Întrebarea este de ce, de-a lungul timpului, au existat oameni care și-au construit așezări la poalele vulcanului. Explicația este dată de faptul că pământul din această zonă este unul extrem de mănos. Numai bun pentru agricultură. Fapt ce i-a determinat pe unii sicilieni să se stabilească aici. Considerând că nu vor prinde în timpul vieții lor una dintre erupțiile Etnei care să facă ravagii. Și să ducă la pierderi de vieți și pague materiale catastrofale.

De asemenea, Etna este vulcanul cu cea mai mare perioadă de activitate, care datează de aproximativ 6.000 de ani, conform specialiștilor. În Itlia mai există încă doi munți vulcanici activi. Este vorba despre Stromboli şi Vezuviu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News