Curiosul caz al Germaniei. Refuză vaccinuri și le consideră nesigure, dar vor să vaccineze 20% din populație într-o lună

Curiosul caz al Germaniei. Refuză vaccinuri și le consideră nesigure, dar vor să vaccineze 20% din populație într-o lună

Germania vrea să vaccineze 20% din populație până la începutul lunii mai. Asta în condițiile în care autortățile germane încă au dubii despre folosirea vaccinului de la AstraZeneca iar alte, vaccinuri nu vin în loturi atât de mari.

Germania va imuniza prin vaccinare 20% din populaţia sa împotriva noului coronavirus până la începutul lunii mai, a declarat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, Jens Spahn, citat de Reuters.

Germania se confruntă în această perioadă cu o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 şi se află la mare distanţă în urma Israelului, Marii Britanii şi Statelor Unite în ceea ce priveşte ritmul de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Jens Spahn, care a vizitat luni un centru de vaccinare din Berlin, a spus că Germania a avut nevoie de trei luni pentru a primi vaccinurile necesare imunizării a 10% din populaţia sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vom reuşi să vaccinăm următoarele 10 procente într-o singură lună, prin prisma livrărilor aşteptate de vaccinuri", a adăugat ministrul Jens Spahn.

Libertăți pentru persoanele care se vaccinează

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, s-a pronunţat pentru acordarea unor mai mari libertăţi persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, după trecerea celui de-al treilea val al epidemiei, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Libertăți mai mari de care s-ar putea beneficia progresiv

Aceste persoane ar putea beneficia progresiv de libertăţi mai mari. Inclusiv acelea de a merge în magazine sau frizerii, a spus Jens Spahn pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a subliniat că acest lucru ar fi important pentru retaileri şi pentru o redeschidere graduală, pe bază de teste.

Ministrul german al Sănătății a arătat, totuşi, că prioritară este gestionarea actualului val trei de infectări. Jens Spahn a mai spus că persoanele vaccinate cu două doze ar putea fi tratate ca şi cele care au test negativ la coronavirus.  Acest lucru ar uşura viaţa de zi cu zi în pandemie.