România intră în carantină zonă cu zonă. Tot mai multtă parte din țară e în zodia izolări

România intră în carantină zonă cu zonă. Tot mai multtă parte din țară e în zodia izolări

Carantina se întinde de la zi în zi în țara noastră, iar restricțiile au cuprins o mare parte a țării, din cauza pandemiei.

România se închide din nou, din cauza situației în care se prezintă pandemia de coronavirus în această perioadă. Vor urma restricții la foc automat impuse în majoritatea zonelor țării. Municipiul Botoşani intră, din nou, scenariul roşu, după ce rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns, joi, la 3,04 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Restaurantele şi cafenele din municipiul reşedinţă de judeţ se reînchid, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Incidenţa virusului este mai mare de trei cazuri la 1.000 de locuitori în alte trei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Botoşani, comunele Corlăteni, Curteşti şi Todireni. La Todireni, rata de infectare este de 3,93‰, la Curteşti 3,55‰, iar la Corlăteni 3,05‰.

Probleme mari create de pandemie și în Giurgiu

De asemenea, 68 dintre cele 187 de unităţi şcolare din judeţul Giurgiu se află în scenariul roşu. Și asta din cauza ratei de incidenţă a cazurilor de infectare cu COVID-19. Care au trecut de 3 la mia de locuitori, în municipiul reşedinţă ajungând la 7,05.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru perioada 26 martie – 1 aprilie 2021, în judeţul Giurgiu un număr de 34 de unităţi şcolare se află în scenariul verde, 84 de unităţi şcolare în scenariul galben, 68 unităţi şcolare în scenariul roşu, iar şcoala gimnazială din Izvoarele desfăşoară cursurile în sistem online din cauza infrastructurii după ce tavanul unei clase recent reabilitate s-a prăbuşit”. Se precizează într-un comunicat al celor de la ISJ Giurgiu.

Noi culoare pentru a evita crearea de cozi la instalaţiile pe cablu

Măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost adoptate în staţiunea Poiana Braşov. Au spus viceprimarul Sebastian Rusu şi prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii.

Aici sunt menajate noi culoare, pentru a evita crearea de cozi la instalaţiile pe cablu. Iar terasele din preajma pârtiilor nu mai servesc decât în regim de take-away, astfel încât în ultimele două săptămâni ale sezonului de schi să nu se mai producă aglomeraţia din ultimele trei luni.

De asemenea, municipiile Satu Mare şi Carei,  comunele Foieni, Micula, Pomi, Sanislău, Tiream, Valea Vinului şi Vetiş au o incidenţă de peste 3 la mia de locuitori. Iar măsurile pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor generate de COVID-19 au fost prelungite cu încă 14 zile, pentru perioada 23 martie – 5 aprilie.