Radu Tudor are un mesaj nou pentru cei care i-au cerut demisia: „Am avut dreptate.”

Radu Tudor are un mesaj nou pentru cei care i-au cerut demisia: „Am avut dreptate.” sursa foto. Antena 3

Jurnalistul Radu Tudor le-a răspuns cu un mesaj nou celor care i-au cerut demisia după remarcile la adresa doctoriţei Flavia Groşan, cea care a stârnit multe dezbateri în România şi inclusiv reacţia Colegiului Medicilor după dezvăluirile despre propria schemă de tratament folosită în cazul bolnavilor de Covid-19.

Radu Tudor are un mesaj nou pentru cei care i-au cerut demisia: Am avut dreptate. Amintim că în urma opiniilor exprimate în cazul Flaviei Groşan, Radu Tudor a atras multe reacţii negative din partea susţinătorilor „doctoriţei-minune”, aşa cum a fost numită orădeana de o parte a presei.

Mai mult, a apărut inclusiv o petiţie online, în care semnatarii au cerut excluderea definitivă din presă a lui Radu Tudor. „Pentru jignirile aduse doamnei Doctor Flavia Groșan acest jurnalist trebuie exclus definitiv din presa. Solidari alaturi de doamna Doctor Flavia Groșan”, se arată în mesajul petiţiei semnate de 485 de persoane.

În acest context, jurnalistul cu state vechi în Trustul Intact n-a ratat ocazia de a le răspunde contestarilor. Astfel, Radu Tudor le-a dat replica celor care l-au criticat când a cerut dovezi științifice cu privire la Ivermectină:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Le recomand celor care au contestat dorința mea de validare științifică să facă o petiție online sau să facă niște proteste în care să ceară demisia mea sau plecarea mea din presă pentru faptul că am avut dreptate în privința Ivermectinei, un alt tip de moleculă vândută și promovată în afara cadrului medical normal și iată că EMA nu recomandă Ivermectină pentru Covid-19.”

Radu Tudor are un mesaj nou pentru cei care i-au cerut demisia

Radu Tudor

Radu Tudor

„Eu sper că cei la care vă refereați dvs. nu vor cere desființarea Agenției Europene a Medicamentului”, i-a spus prof. dr. Alexandru Rafila în cadrul dialogului pe care îl purta cu jurnalistul la Antena 3.

Amintim că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis recent că eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului nu a fost dovedită ştiinţific. Anterior acestei concluzii, Ivermectina a fost prezentată uneori pe reţelele sociale şi nu numai ca un remediu „miraculos”.

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19.

Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a transmis EMA. Efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, conform sursei citate.