Poliţia a efectuat un control de pomină în Bucureşti. Amenzi de bani mulţi

Poliţia a efectuat un control de pomină în Bucureşti. Amenzi de bani mulţi

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 7 Poliţie a fost sesizată recent cu privire la faptul că este tulburată liniştea publică, iar când poliţiştii au ajuns la imobilul respectiv au constatat că într-un apartament era o petrecere de peste 100 de persoane.

Poliţia a efectuat un control de pomină în Bucureşti. Cineva a plătit cu bani mulţi. Participanţii la acea petrecere organizată în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost amendaţi cu 226.000 lei. Această măsură a fost luată pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„În dimineaţa de 14 martie 2021, în jurul orei 03:30, prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 7 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că este tulburată liniştea publică într-un imobil situat pe raza sa teritorială.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, care, într-un apartament, au identificat peste 100 de persoane ce participau la un eveniment privat”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică de DGPMB.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată ce evenimentul a fost oprit, oamenii legii au aplicat 113 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Poliţia a efectuat un control de pomină în Bucureşti

foto simbol

La 1 martie 2021, poliţiştii au identificat şi sancţionat 30 de persoane care participau la o comemorare într-o vilă. Nici acele persoane nu ţineau cont de respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Au fost identificate şi sancţionate contravenţional cu amendă, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 30 de persoane. Cuantumul sancţiunilor se ridică la 21.000 lei”, se arăta într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Conform surselor judiciare citate de Agerpres, printre persoanele identificate de poliţişti se numărau maneliştii Florin Salam şi Adi Minune. Ei veniseră pentru comemorarea lui Emi Pian, la vila acestuia de lângă Penitenciarul Rahova.

Emi Pian a fost liderul clanului Duduianu şi la 39 de ani a fost înjunghiat mortal în august 2020. Liderul interlop a fost răpus într-un conflict între mai multe persoane, în timpul unei partide de barbut.

La înmormântarea acestuia au participat zeci de persoane. Şi la acel eveniment, poliţiştii şi jandarmii au aplicat mai multe amenzi pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.