Proteste ale minerilor înainte de negocierile de la București

Proteste ale minerilor înainte de negocierile de la București

Ultima oră! Minerii ameninţă că vin la Bucureşti! Iar minerii blocaţi în subtern ameninţă că vor intra în greva foamei.

Ultima oră! Minerii ameninţă că vin la Bucureşti! Iar minerii blocaţi în subtern ameninţă că vor intra în greva foamei. Sute de ortaci protestează în aceste momente pe Valea Jiului. Aceștia amenință că vin la București. Iar o parte din cei blocați în subteran vor să intre în greva foamei. Minerii s-au adunat în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara, cerându-și drepturile salariale restante dar şi celelalte drepturi prevăzute în contractul de muncă. La protest se aude scandând: „Demisia”, „Hoţii”, „Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, „Nu cedăm”, „Azi în Hunedoara, mâine în toată ţara”, „Banii mei munciţi cu greu, n-am văzut măcar un leu”.

Ultima oră! Minerii ameninţă că vin la Bucureşti!

În subteranul Minei Lupeni sunt blocați 60 de mineri care amenință cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii. Minerii își cer drepturile restante, adică salariile și tichetele de masă restante de 10 luni, decontarea transportului restant de 11 luni şi decontarea încălzirii.  Câteva zeci de energeticieni s-au adunat şi ei în faţa Termocentralei Mintia, care este oprită de vineri, din lipsă de cărbune, potrivit relatărilor de la RTV.

Ultima oră! Minerii ameninţă că vin la Bucureşti!

Minerii din Valea Jiului, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante, din 15 februarie, continuă şi luni protestul. În acest moment se află  70 de mineri în subteranul Minei Lupeni. Zece dintre ei au anunţat că intră în greva foamei până când banii le vor intra în conturi. Anunţul a fost făcut de liderul de sindicat Alin Sân.

Astăzi o delegaţie a minerilor a avut întâlniri la Bucureşti cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Energiei susține că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara. De asemenea, acesta susține că minerii îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Ne puteți urmări și pe Google News