Renault și Daimler vor să dezvolte în comun o nouă mașină

Renault și Daimler vor să dezvolte în comun o nouă mașină

Este vorba de un proiect care ar putea impulsiona parteneriatul dintre cele două companii, estimat că și-a pierdut din elan în ultima vreme.

Renault și Daimler vor să dezvolte în comun o nouă mașină. Compania franceză Renault, proprietarul brandului Dacia, și gigantul german Daimler discută un proiect nou. Este vorba de dezvoltarea în comun a cel puțin unui model de autoutilitară de mari dimensiuni.

Potrivit Reuters, acest proiect ar putea impulsiona parteneriatul dintre cele două companii, estimat că și-a pierdut din elan în ultima vreme.

În primul semestru al anului 2020, grupul Renault  înregistrat pierderi record de peste şapte miliarde de euro Astfel că Renault vrea să încheie noi parteneriate în domenii precum producţia de baterii pentru automobilele electrice. Parteneriate  în încercarea de a-şi reduce costurile şi a îmbunătăţi marjele de profit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daimler, care produce autoturismele Mercedes-benz, are un parteneriat cu Renault, care  a fost perfectat în 2010.

Dar proiectele comune ale Renault și Daimler s-au redus în ultimii ani. Daimler şi-a redus achiziţiile de motoare diesel produse de Renault, ceea ce a pus sub semnul întrebării viitorul acestui parteneriat.

Renault și Daimler vor să dezvolte în comun o nouă mașină. Este vorba de o autoutilitară de dimensiuni mari

Potrivit unor surse citate de Reuters, Renault şi Daimler ar putea să îşi combine unele capacităţi pentru a dezvolta următoarea generaţie de utilitare Renault Master, scrie Agerpres.

Utilitarele Master care sunt produse la uzina Renault de la Batilly, din nord-estul Franţei.

Sursele precizează însă că este posibil ca discuţiile să nu se finalizeze cu un acord.

Pandemia a crescut cererile pentru autoutilitare

În contextul pandemiei COVID-19, cererea pentru vehicule utilitare de dimensiuni mai mari a crescut. În special datorită exploziei livrărilor de produse comandate online de oamenii care au fost izolaţi în case.

În ce privește autoutilitara de mari dimensiuni Renault Master, ea este propice pentru livrările în mediul urban.

Pe de altă parte, Renault se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai mare pe segmentul utilitarelor. Companii precumi Ford Motor Co şi Volkswagen AG au anunţat anul trecut că, în conformitate cu alianţa încheiată în 2019, vor colabora pentru a dezvolta două noi utilitare.

A apărut și un nou producător auto,  Stellantis NV. El a fost creat luna trecută în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi Peugeot.

Stellantis NV va combina şi el resursele şi capacităţile de producţie de utilitare ale celor două companii.