Producătoul auto german Daimler a anunțat că recheamă nu mai puțin de 744.000 de autoturisme Mercedez-Benz din Statele Unite. Motivul:  trapa de sticlă de pe acoperiș s-ar putea detașa, reprezentând un pericol.

Acțiunea va fi extinsă la nivel global. Un purtător de cuvânt al Mercedes Benz din SUA a spus, conform Reuters, că nu știe numărul total al vehiculelor care vor fi rechemate la nivel mondial.

Vehiculele vizate fac parte din modele realizate între anii 2001 și 2011, transmite agenția de presă. Este vorba de peste 20 de modele din liniile C-Class, CLK-Class, CLS-Class și E-Class. Conform informațiilor furnizate de producător, legătura dintre trapa de sticlă și cadrul camerei culisante nu îndeplinește specificațiile tehnice necesare. În acets context, în timpul acționării trapei, aceasta se poate detașa.

Măsura rechemării sutelor de mii de mașini a fost luată după ce au fost semnalate numeroase intervenții pentru remedierea problemei. Daimler anunță și că proprietarii de mașini care și-au reparat trapele pot cere rambursarea banilor. Luna trecută, Mercedes a acceptat să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari, în urma unei investigații guvernamentale asupra modului în care a gestionat alte 1,4 milioane de vehicule rechemate.

Te-ar putea interesa și: