Elitele de la Hollywood dau mită pentru a sări cozile la vaccinare

Elitele de la Hollywood dau mită pentru a sări cozile la vaccinare

Influenții de la Hollywood le oferă medicilor mită de 10.000 de dolari pentru a evita statul la rând, în California, și a obține mai devreme vaccinul anti-COVID-19.

Elitele de la Hollywood dau mită pentru a sări cozile la vaccinare. „Ofertele” din partea starurilor din industria de divertisment țintesc cele mai bune cabinete medicale din Beverly Hills.

Vedetele sunt disperate să se vaccineze cât mai repede posibil. Și să nu aștepte precum muritorii de rând.

Situația este atât de rea încât un responsabil din industria divertismentului a descris-o drept „Hunger Games”. O luptă pe viață și pe moarte a celor bogați. Să ocolească procedurile de vaccinare lente ce au loc în California.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicul lui Charlie Sheen recunoaște. „Ni s-a oferit mită”

Robert Huizenga din Beverly Hills este cunoscut ca medicul actorului Charlie Sheen. El a declarat că i s-au oferit peste 10.000 de dolari de unele elite de la Hollywood disperate să fie vaccinate mai repede.

„Ni s-a oferit mită”, spune Huizenga. „Vedem oameni care încearcă să se infiltreze în rândurile personalului medical pentru a obține mai devreme vaccinarea”

Dr. Huizenga a dezvăluit că vedetele din industria divertismentului erau bine reprezentate printre cei care se luptau pentru un loc „în față” la vaccinare, scrie Daily Mail.

„Nu poți să dai vina pe ei pentru că încearcă asta”, a adăugat el. „Statul și guvernul au un sistem cu adevărat oribil.

„Jocurile Foamei” în care se prind bogații

„Sunt „Jocurile Foamei” acolo”, a declarat un oficial din divertisment, vorbind sub anonimat, despre graba de a primi vaccinul.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a fost criticat pentru lentoarea vaccinării. Dozele par insuficiente și sunt preocupări în privința reacțiilor alergice.

Californienii în vârstă de 65 de ani și peste sunt eligibili pentru vaccinuri. Împreună cu lucrătorii din domeniul sănătății, domeniul alimentar și agricol, profesorii și personalul școlilor.

După aceste grupuri, eligibilitatea pentru imunizare va fi prioritară în rândul publicului larg în funcție de vârstă, a spus Newsom.

Potrivit lui Newsom, California și-a triplat ritmul de administrare a vaccinurilor. Raportând că a oferit aproape 2,2 milioane de doze din 4,1  expediate către acest stat, începând de sâmbătă. Scopul este de a oferi un milion de vaccinări în următoarele 10 zile.

Guvernatorul a ridicat  luni ordinele de ședere la domiciliu în tot statul, după șapte săptămâni. California se confruntă cu o „aplatizare a curbei” în cazurile de COVID-19.

„Oamenii din aceste poziții ar trebui să-și folosească puterea pentru a ajuta și vindeca sistemul, nu pentru a-l răni”

Mulți sunt iritați că puternicii de la Hollywood își folosesc influența pentru a sari peste rând. În timp ce milioane de oameni așteaptă.

„Oamenii din aceste poziții ar trebui să-și folosească puterea pentru a ajuta și vindeca sistemul, nu pentru a-l răni”, a spus un fost lucrător în domeniul sănătății.

„Este un comportament rău”, a spus dr. Art Caplan, director al diviziei de etică medicală al NYU School of Medicine.

El a spus că a auzit de donatori care încearcă să-și folosească puterea pentru un acces rapid la vaccin.

„Avem oameni în vârstă care așteaptă. Lucrători din domeniul sanitar care așteaptă. Oamenii bogați pot găsi cu ușurință modalități de a fi în carantină. De a rămâne izolați încă o lună sau două. Iar mai multe vaccinuri vor fi disponibile”.

Sir Patrick Stewart și Arnold Schwarzenegger, vedete model

Dar unele vedete de la Hollywood au fost fotografiate așteptând la cozi pentru vaccin.

Legenda Star Trek, Sir Patrick Stewart, a primit vaccinul după ce a așteptat la coadă în mașina sa timp de aproape  patru ore. Steward a fost vaccinat la o clinică de la Stadionul Dodger din Los Angeles.

Fostul guvernator Arnold Schwarzenegger ( 73 de ani), s-a înarmat împotriva COVID-19 săptămâna trecută. În timp ce primea prima doză de vaccin în Los Angeles după ce a așteptat la coadă, în mașină.

Elitele de la Hollywood dau mită pentru a sări cozile la vaccinare. Sume cu cinci cifre

Cabinetele medicilor exclusiviști din California au dezvăluit în decembrie, că elita oferă donații semnificative către spitale și organizații caritabile. În speranța că vor putea fi vaccinate mai devreme.

Medicul Jeff Toll a declarat că unul dintre clienții săi s-a oferit să facă o donație de cinci cifre la Cedars-Sinai Medical Center. Unul dintre primele spitale din stat care au primit vaccinuri.

„Dacă aș dona 25.000 de dolari la Cedars, m-ar ajuta?”, ar fi întrebat clientul.

Primim sute de apeluri în fiecare zi”, a declarat pentru Los Angeles Times Ehsan Ali, care conduce Beverly Hills Concierge Doctor .

El percepe între 2.000 și 10.000 de dolari pe an pentru îngrijire personalizată și îi numără pe Ariana Grande și Justin Bieber printre clienții săi.

„Este pentru prima dată când nu am reușit să obțin ceva pentru pacienții mei, a adăugat el.

Totuși, toți medicii au fost forțați să spună „nu” în ciuda presiunilor.Deoarece statul menține restricții stricte cu privire la cine primește primele loturi de vaccin.

Centrele federale pentru controlul și prevenirea bolilor au declarat că aproximativ 19,3 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccine. În timp ce aproximativ 3,3 milioane de persoane au fost complet vaccinate până luni.

SUA, în ansamblu, au înregistrat scăderi în cazurile recent raportate de COVID-19.Și de internări în spitale în ultimele două săptămâni. Aceasta, după o creștere alarmantă a infecțiilor la sfârșitul anului.

Totuși, SUA au depășit pragul de 25 de milioane de infectări cu SARS-CoV-2. În timp ce pandemia a curmat 419.000 de vieți americane.