Trei arme cu care Putin a câștigat munți de bani în secolul 21

Trei arme cu care Putin a câștigat munți de bani în secolul 21

Aceste vânzări de armament au adus miliarde de dolari economiei rusești și au ajutat la „menținerea păcii mondiale”, cum se spune despre aceste tranzacții. Avioane, portavioane, sisteme antirachetă: oferta Rusiei este variată.

În privința avioanelor de luptă, China a fost și este un mare client pentru Rusia. Rusia a livrat, în cadrul unui contract semnat în 2015, avioane de luptă Su-35 către Beijing. Este vorba de aparate extreme de performante, de generație 4 ++.

După cum a raportat Serviciul Federal pentru Cooperare Militaro-Tehnică (FSMTC), Rusia a obținut o mare sumă de bani, în jur de 2,5 miliarde de dolari prin furnizarea a 24 de avioane de luptă Su-35 către Imperiul de Mijloc.

Acordul a inclus, de asemenea, toate echipamentele necesare pentru aprovizionarea la sol, precum și motoare și piese de schimb pentru aeronave.

Ne puteți urmări și pe Google News

China a devenit primul partener străin al Rusiei care a primit aceste avioane de luptă polivalente. Beijingul a fost de acord să achiziționeze echipamente de luptă de la Moscova, în ciuda amenințării sancțiunilor economice americane care au fost efectiv impuse Chinei la mijlocul anului 2015 și denunțate de Putin.

„Măsurile restrictive au fost introduse ca parte a Legii sancțiunilor CAATSA (Legea privind contracararea opozanților Statelor Unite cu sancțiuni), menită să limiteze comerțul cu arme al Rusiei ” , spune Viktor Mourahovski, editor șef al revistei  de specialitate „Arsenalul Patriei”, citat de Russia Beyond.

Fiecare avion de vânătoare Su-35 de generația 4 ++ cântărește până la 19 tone și are o altitudine maximă de zbor de 20.000 de metri (65.617 picioare). Are o viteză maximă de 2.500 km/h și necesită un singur membru al echipajului.

De asemenea, dispune de un armament solid și diversificat: opt tone de sarcină utilă (toate rachetele ghidate moderne, precum și bombe neghidate care pot fi montate pe 12 linii exterioare) și un tun de calibrul  30 mm.