Ciolacu, deschis la un guvern de uniune națională. Singura condiție pe care nu o negociază

Ciolacu, deschis la un guvern de uniune națională. Singura condiție pe care nu o negociază

PSD propune un guvern de uniune națională,din care să facă parte toate formațiunile parlamentare, dar nu acceptă un alt premier în afară de profesorul Alexandru Rafila.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, exclude ca partidul său să se alăture oricărei formule de guvern de uniune națională în cazul în care premierul nu va fi profesorul Alexandru Rafila. Potrivit spuselor sale, social-democrații nu vor da nici un pas înapoi de la această cerință.

„Noi am mers la Cotroceni cu această variantă în spiritul Constituției, ca partidul care a câștigat alegerile să dea premierul, pe Alexandru Rafila care este specialist în probleme de sănătate. Am propus ca toate partidele să se unească pentru a depăși criza sanitară și pe cea economică”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit spuselor sale, este normal ca partidul care a câștigat alegerile să facă și propunerea de premier. În acest context, a mai spus Marcel Ciolcau, chiar și președintele Klaus Iohannis a declarat că această propunere de premier, Alexandru Rafila, este onorabilă. De aceeea, a mai spus Marcel Ciolacu, PSD va respinge orice altă propunere de premier din partea vreunui alt partid.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cel care a câștigat alegerile face propunerea de prim-ministru, iar domnul Iohannis a și spus că este o propunere onorabilă. Refuzăm din start un premier de la alt partid, pentru că toate cifrele arată că domnul Rafila este în acest moment cel mai potrivit pentru această funcție. Am făcut studii și cel puțin 60% dintre români consideră așa”, a mai declarat liderul PSD.

PSD nu acceptă alt premier

Marcel Ciolacu a arătat ce înțelege printr-un guvern de uniune națională și a subliniat că însuși liderul PNL a declarat că partidul care câșttigă alegerile este cel care propune premierul.

„Eu înțeleg prin guvern de uniune națională ca toate forțele politice din parlament să facă parte din el. Este exclusă altă propunere de prim-ministru decât Alexandru Rafila pe care PSD să o voteze în parlament. În spiritul Constituție, partidul care a câștigat alegerile face propunerea de prim-ministru. Nu facem nici un pas înapoi. Domnul Orban a spus foarte clar că propunerea de premier o face partidul care câștigă alegerile”, a concluzionat Marcel Ciolacu.