Încă un scandal pentru liderii AUR. Diana Șoșoacă a reacționat imediat. VIDEO

Încă un scandal pentru liderii AUR. Diana Șoșoacă a reacționat imediat. VIDEO perchezitii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Polițiști și procurori au descins, în această dimineață, la avocata Iulia Medeleanu, care a făcut plângere penală împotriva lui Raed Arafat și a deciziilor luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Potrivit România TV, în urma perchziției oamenii legii au ridicat mai multe acte de la cabinetul avocatei. Motivul descinderilor ar fi evaziunea fiscală, ceea ce aduce o nouă pată neagră pentru noua formațiune politică AUR.

Iulia Medeleanu are o legătură strânsă cu Diana Șoșoacă. O echipă formată din avocații Iulia Medeleanu, Diana Iovanovici-Șoșoacă,  și Gabriel Căcescu, împreună cu Partidul Neamul Românesc au lucrat la un material de aproximativ 40 de pagini, concretizat într-o plângere penală îndreptată împotriva guvernului, împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false.

Plângerea a fost depusă la sediul DIICOT Iași, acolo unde avocatele Diana Iovanovici-Șoșoacă și Iulia Medeleanu au întâmpinat inițial un pic de ostilitate instituțională cu privire la inițiativa lor, rezolvată potrivit lor imediat după ce au pomenit că este venită și presa afară în stradă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba de 11 capete de acuzare împotriva celor enumerați mai sus: abuz în serviciu, comunicarea de informații false, false declarații, grup infracțional organizat, abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor, infracțiuni contra umanității, împiedicarea excercitării libertății religioase, fapte care au produs consecințe deosebit de grave, deturnare de fonduri, violarea vieții private.

Plângere penală împotriva lui Arafat, Orban, Tătaru, Rafila, Streinu și Vela

Coordonatorul acestei echipe de avocați pentru această plângere penală este avocatul Gabriel Gheorghe Căcescu din Iași, avocata Iulia Medeleanu și avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Însoțită de soțul acesteia, de avocata Iulia Medeleanu și de către o echipă a televiziunii Tele M, avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă a depus joi, 3 decembrie 2020, la sediul DIICOT din Iași, o plângere penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false, scrie glasul.info.

Depunerea plângerii penale la sediul DIICOT Iași a ajuns să fie în cele din urmă una cu peripeții, pentru că personalul institiției de forță a chemat jandarmii împotriva celor două avocate aflate încă în fața sediului instituției pentru a transmite live pe Facebook acțiunea lor împotriva actualei guvernări.

Avocata Diana Iovanovici-Șosoacă, senator AUR, a luat atitudine față de perchiziția efectuată la colega sa