El este trădătorul: Știa de anchetele împotriva lui Biden și a ascuns

El este trădătorul: Știa de anchetele împotriva lui Biden și a ascuns

Procurorul General William Barr este vizat de un val de critici pentru că ascuns opiniei publice informații despre posibile fapte de corupție ale familiei Biden.

Potrivit unui articol din Wall Street Journal, Barr era la curent cu existența a două anchete federale privind afacerile și tranzacțiile financiare ale lui Hunter cel puțin din primăvară.

Cu toate acestea, el a luat măsuri pentru a evita să îi informeze pe congresmenii Republicani despre investigații.

Această dezvăluire vine după ce Hunter Biden a confirmat că Biroul Procurorului General din statul Delaware a deschis o anchetă privind afacerile sale fiscale pentru a vedea dacă el sau asociații săi au încălcat legile privind spălarea de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

https://twitter.com/alexsalvinews/status/1336777677022195712?s=20

Potrivit WSJ, mai există și o altă anchetă pe care o realizează procurorii din New York și care îl vizează de asemenea pe fiul lui Joe Biden.

Congresmenii și americanii se întreabă de ce Barr a ascuns aceste informații publicului înainte de alegerile prezidențiale.

Directivele Departamentului Justiției interzic divulgarea sau deschiderea de investigații cu caracter politic cu 60 de zile înainte de alegeri. Totuși, anchetele sunt mult mai vechi și Barr ar fi avut suficient timp să informeze opinia publică despre existența lor.

Mai mult, un sondaj post electoral realizat de Media Research Center a descoperit că 45% dintre alegători nu au știut despre afacerile financiare ale lui Biden și ale fiului său. Aproape 10% spun că dacă ar fi știut de ele nu ar fi votat cu Joe Biden.

Televiziunea One American News a discutat cu reprezentantul Republican Jody Hice, membru în Comisia de Supraveghere. Acesta și-a exprimat preocuparea în legătură cu momentul dezvăluirii către public a anchetelor care îl vizează pe Hunter.

Cât de mare e amploarea afacerii?

„Importanta este depășește simplele chestiuni fiscale”, a spus Hice. „Este o relație cu guverne străine cu scopul unor beneficii personale și folosindu-se de tatăl său, Joe Biden, ca o trambulină pentru realizări personale. Cât de mare este amploarea afacerii?”

El a afirmat că răspunsul la aceste întrebări ar fi trebuit dat înainte de alegeri.

Joi, președintele Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj despre lipsa de informații oferite de Departamentul de Justiție.

„De ce presa Fake News, FBI și Departamentul de Justiție nu au spus nimic despre afacerea Biden ÎNAINTE de alegeri. Ei bine, e OK, oricum am câștigat alegerile cu 75 de milioane de voturi.”

Pe de altă parte, mai mulți parlamentari Republicani au afirmat că Departamentul de Justiție ar trebui să desemneze un procuror special care să îl investigheze pe Hunter Biden și posibilitatea ca acesta să fie vulnerabil la șantaje din partea unor puteri străine ostile, precum China.