Programul consultărilor de la Cotroceni. PSD e primul partid chemat de Iohannis

Programul consultărilor de la Cotroceni. PSD e primul partid chemat de Iohannis

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, luni, 14 decembrie, vor avea loc consultările politice la Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare. Primul pe listă, de la ora 11.00, va fi PSD, care a obținut cel mai mare scor la alegerile parlamentare.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Programul consultărilor partidelor cu președintele

Consultările vor avea loc luni, 14 decembrie a.c., după următorul program: • Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD); • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL); • Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS; • Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR); • Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); • Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ciolacu reacționează dur

După ședința de joi dimineața de la Palatul Cotroceni, la care au participat președinte Klaus Iohannis, Florin Cîțu, nominalizat de liberali la funcția de premier, și liderii coaliției PNL, USR-PLUS și UDMR, președintele PSD Marcel Ciolacu a replicat dur. El a afirmat că o „gașcă de perdanți” este girată de președintele României și că este exclus ca PSD să meargă la Cotroceni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Trebuie să revenim în spiritul şi litera Constituţiei. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD şi sper din tot sufletul ca preşedintele să nu facă greşeala să invite PNL înainte. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitaţi ca partid câştigător, să nu mergem la aceste consultări”, a spus afirmat Ciolacu.

Trebuie spus că PSD a creionat deja un Guvern cu Alexandru Rafila premier.

Iohannis a avut astăzi o întâlnire cu premierul propus și liderii „coaliției de dreapta”

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o întâlnire cu premierul propus, Florin Cîțu și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală.  Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor au avut o cu președintele înainte de negocierile oficiale dintre partide.

Sâmbătă vor începe discuţiile oficiale între cele trei partide ai coaliției „de dreapta” – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune.