Covid-19. Rusia: Vaccinul Sputnik V va fi mult mai ieftin decât cele americane

Covid-19. Rusia: Vaccinul Sputnik V va fi mult mai ieftin decât cele americane

Potrivit autorităților ruse, eficacitatea acestui vaccin este de 92%, conform datelor preliminare al testelor clinice de fază a treia.

Deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie „latura umanitară”, a declarat liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, referitor la principalul vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de Rusia, Sputnik V.

„Obiectivul nostru comun este să construim o ofertă de vaccinuri şi să oferim protecţie de încredere întregii populaţii la nivel global”, a spus Putin.

Vaccinul  Sputnik V, care reprezintă alternativa rusească la vaccinurile occidentale, va fi de câteva ori mai ieftin decât cele produse de companiile Pfizer şi Moderna şi va putea fi transportat începând din luna februarie la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius, a declarat luni agenţiei EFE Kiril Dmitriev, şeful fondului statal (Fondul de Investiţii Directe al Rusiei - FIDR) însărcinat cu vânzarea şi distribuţia vaccinului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kiril Dmitriev  nu a precizat care va fi preţul vaccinului, promiţând că-l va anunţa săptămâna aceasta. Însă a amintit că eficacitatea vaccinului rusesc este de 92%, conform datelor preliminare al testelor clinice de fază a treia, scrie Agerpres.

Începând de luna aceasta sau din ianuarie, Rusia  va începe furnizarea către alte state a acestui vaccin, care va fi produs de asemenea în ţări precum Brazilia, India, China sau Coreea de Sud.