Cumplita profeție a lui "Nostradamus al Greciei". Război nimicitor între Rusia și Turcia

Cumplita profeție a lui "Nostradamus al Greciei". Război nimicitor între Rusia și Turcia

Recentele tensiuni dintre Turcia și Grecia, dar mai ales războaiele pe care Putin și Erdogan le duc prin intermediari în Siria, Libia și Nagorno- Karabakh îi fac pe mulți greci să-și amintească de cuvintele profetice ale Sfântului Paisie Aghioritul, considerat de eleni un adevărat Nostradamus al țării lor.

Călugărul Paisie, care a fost trecut în rândul sfinților de Sinodul Bisericii Ortodoxe Grecești, e cunoscut pentru profețiile și prezicerile sale. Una dintre ele a fost că Istanbulul, pe vremuri capitală a Imperiului Bizantin, va redeveni parte a Greciei.

Călugărul Paisie de la Muntele Athos spunea: „Vor începe evenimente care vor culmina cu luarea înapoi a Constantinopolului (Istanbul n.r). Constantinopolul ne va fi dat nouă (grecilor n.r). Va fi război între Rusia și Turcia. La început, turcii vor crede că or să câștige, dar acest lucru va duce la distrugerea lor. Rușii, în cele din urmă, vor câștiga și vor prelua Constantinopolul. După aceea, (orașul) va fi al nostru. Vor fi nevoiți să ni le dea. (...) (Turcii) vor fi distruși pentru că sunt o națiune care a fost construită fără binecuvântarea lui Dumnezeu. O treime dintre turci se va întoarce de unde a venit, în adâncurile Turciei. O treime va fi salvată pentru că acești turci vor deveni creștini, iar cealaltă treime va fi ucisă în acest război ”. Aceste ultime cuvinte ale lui Paisie Aghioritul amintesc de profeția făcută de Sfântul Cosmas, un călugăr grec executat de otomani pe 24 august 1779 fără să i se aducă vreo acuzație.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Turcia va fi împărțită"

Pe 12 iulie 1994, Sfântul Paisie avea să adauge la aceste cuvinte profetice. „Nu am vrut altceva decât Dumnezeu să mă țină în viață încă câțiva ani, astfel încât să-mi văd țara extinsă. Și se va extinde ... ”

„Turcia va fi împărțită. Acest lucru va fi în beneficiul nostru ca națiune. Astfel, satele noastre vor fi eliberate, patria noastră va ieși din robie. Constantinopolul va fi eliberat, va deveni din nou grec. Hagia Sophia se va deschide din nou ”, se arată în text.

„Turcia va fi împărțită în 3 sau 4 părți. Număratoarea inversă a început. Vom lua pământurile care ne aparțin, armenii le vor lua pe ale lor și kurzii pe ale lor. Problema kurdă este în curs de desfășurare ”, continuă textul.

„Atâta timp cât există credință și speranță în Dumnezeu, oamenii se vor bucura de tot ce se va întâmpla în acești ani. A sosit timpul", scrie Greek Reporter.