O femeie a înviat din morți și și-a băgat rudele în șoc. Poveste uluitoare din România
- Nicolae Comănescu
- 23 noiembrie 2020, 17:34
Un caz incredibil s-a petrecut în România, cu o femeie în vârstă de 76 de ani, care intrase în șoc hipotermic.
Eveniment uluitor la Oradea, acolo unde o femeie a fost declarată moartă, chiar dacă era în viață. Ea s-a trezit în momentul în care era așezată în coșciug de către rude. Femeia, în vârstă de 76 de ani, nu mai fusese văzut de vecini de câteva zile, iar aceștia au alertat autoritățile, gândindu-se la ce e mai rău. Ajuns la domiciliul persoanei în cauză, un agent a găsit-o pe femeie întinsă pe jos, fără să dea semne de viață. Omul legii a anunțat medicul de familie, care a comunicat că va veni a doua zi pentru a constata decesul.
Îndurerați, la aflarea veștii, membrii familiei au început să se pregătească pentru funeralii. Șocul a fost total, pentru că a doua zi femeia a început să dea semne de viață, iar apropiații au sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita o ambulanță. Personalul medical ajuns la casa orădencei a constata că femeia se afla în șoc hipotermic, așa că a fost transportată de urgență la Spitalul Județean din oraș. Momentan, ea se află internată în stare gravă la Terapie Intensivă.
Are mască de oxigen și e stabilă
După acest eveniment mai puțin obișnuit, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru posibilă neglijență în serviciu. „Pacienta a fost internată la secţia de Terapie Intensivă. Este stabilă, conştientă, doar cu o mască de oxigen. Dacă se va simţi bine va fi transferată pe o secţie”, a declarat doctorul Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean, pentru ebihoreanul.ro.
Potrivit reglementărilor în vigoare (Ordinul1134/C/2000 al Ministerului Justiţiei şi Ordinul 255/2000 al Ministerului Sănătăţii şi Familiei), în cazul în care decesul se produce la domiciliu, constatarea se face exclusiv de medicul de familie, prin verificarea semnelor vitale.
Confirmarea diagnosticului de deces se poate face atunci când la examinarea corpului se constată prezenţa cel puţin a unui semn al morţii reale, iar între constatarea decesului şi eliberarea certificatului medical constatator de deces trebuie să existe un interval de 24 de ore, scrie sursa citată.