Consilierul lui Joe Biden, „dren” de milioane de dolari pentru afacerile lui Hunter

Consilierul lui Joe Biden, „dren” de milioane de dolari pentru afacerile lui Hunter

Unul dintre membrii echipei de consilieri a lui Joe Biden este implicat într-o afacere dubioasă cu Hunter Biden din banii contribuabililor.

Săptămâna trecută, Bloomberg a relatat că Don Graves, un înalt funcționar al Key Bank, a fost cooptat în echipa de consilieri a lui Joe Biden, el urmând să se ocupe de problemele financiare, în cadrul procesului de tranziție a puterii.

Graves, care a lucrat pentru fostul vicepreședinte și în timpul administrației Obama, face parte de multă vreme din anturajul familiei Biden.

Așa cum dezvăluie Peter Schweizer în cartea sa, Profiles in Corruption, relația a servit intereselor comerciale ale lui Hunter Biden cel puțin cu o ocazie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În decembrie 2013, Hunter Biden, împreună cu vechiul său asociat Devon Archer, a investit într-un fond de capital din Hawaii, numit „mbloom”.

Fondul, care avea drept scop să ofere capital pentru afaceri start up în domeniul tehnologiei, era rezultatul unui parteneriat public-privat între firma lui Biden, Rosemont Seneca Technology (RST) Partners, și statul Hawaii.

Potrivit acordului, RST trebuia să contribuie cu cinci milioane de dolari pentru acest fond, iar Hawaii Strategic Development Corporation (HSDS) cu o sumă egală.

Breitbart dezvăluie că era jumătate din contribuția HSDC, aproape 3 milioane de dolari, proveneau de la programul Inițiativa pentru Creditarea Întreprinderilor Mici din cadrul Departamentului Trezoreriei statului. Acest program, care cheltuiește peste 1,5 miliarde de dolari cu agențiile naționale de dezvoltare economică, era condus de subsecretarul adjunct al Trezoreriei, Don Graves.

În această calitate, Graves îl însoțea de pildă pe Joe Biden, la bordul Air Force Two, la o reuniune din Ohio, în 2011 (foto).

Pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, în timp ce Graves superviza programul de credite pentru întreprinderi mici, el era și consilier informal al lui Biden în materie de politică economică, în calitate de director executiv al Consiliului pentru Locuri de Muncă și Competitivitate al președintelui SUA.

Această calitate a devenit una oficială după ce „mbloom” a primit banii de la HSDC, iar Graves a plecat de la Departamentul Trezoreriei, alăturându-se echipei vicepreședintelui.