Coronavirus. Anunţul care dă peste cap tot ce se ştia până acum!

Coronavirus. Anunţul care dă peste cap tot ce se ştia până acum!

Noul coronavirus apărut în China nu ocolește pe nimeni, este afirmația unui medic chinez din Wuhan.

Cu toate că persoanele în vârstă sunt cele mai afectate de coronavirus, Hu Ke, un medic chinez din Wuhan și profesor de medicină pulmonară, susține că nu doar persoanele adulte, ci și tinerii și copiii au fost afectați de COVID 19. Ba mai mult, virusul ucigaș din China ucide atât vârstnici, cât și tineri.

„Am analizat 70.000 de cazuri. Coronavirusul nu ţine cont de vârstă. Îi atacă pe toţi deopotrivă. Dintre pacienţi, mulţi sunt tineri şi majoritatea sunt de vârstă adultă. Avem şi copii printre bolnavi, dar sunt puţini.

Persoanele în vârstă pot deveni rapid cazuri grave sau critice dacă sufereau deja dinainte de vreo boală, mai ales afecţiuni cardiace sau legate de tensiunea arterială. Sunt multe cazuri de decese în rândul vârstnicilor, dar există şi cazuri de tineri care au murit repede, în doar câteva zile”, a afrimat Hu Ke.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Oraşul se află în continuare sub control strict, dar oamenii s-au obişnuit să nu mai meargă la muncă şi cu restul aspectelor pe care le implică o astfel de situaţie.

Există uneori probleme psihologice, nu doar în rândul oamenilor de rând, ci şi al medicilor, pacienţilor sau persoanelor aflate în carantină. Avem însă terapeuţi care ne ajută să ne relaxăm şi să ne îmbunătăţim starea de spirit”, spune medicul despre situația actuală din Wuhan.