Minerii, alături de moldoveni

Minerii, alături de moldoveni

Minerii din Valea Jiului sunt alături de sinistraţii din Moldova şi au demarat o campanie de strângere de fonduri la toate unităţile de extracţie din zonă.

Conducerea CNH susţine că în aceste zile va subscrie, împreună cu toţi ortacii, mulţi dintre ei fiind din zona Moldovei, campania iniţiată la nivel ministerial de Varujan Vosganian.

„În perioada imediat următoare, Serviciile financiare ale unităţilor miniere vor coordona acţiunea de strângere a fondurilor donate de către angajaţii noştri. Compania Naţională a Huilei Petroşani face demersurile necesare ca la sediile unităţilor miniere să se constituie puncte de colectare a oricăror bunuri materiale utile sinistraţilor şi va coordona transportarea acestora la Bucureşti, la sediul ministerului”, a declarat Daniel Surulescu, directorul general al CNH Petroşani.

În plus, toţi cei care locuiesc în Valea Jiului şi vor să fie alături de sinistraţii din Moldova pot merge la cea mai apropiată uitate minieră, unde sunt ajutaţi să facă orice fel de donaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, la iniţiativa Consiliului Judeţean Hunedoara, toate primăriile au fost solicitate să lanseze campanii în cele 69 de localităţi, iar ocoalele silvice  pentru colectarea de lemn de construcţii sau cherestea, materiale necesare înlăturării într-o perioadă de timp cât mai scurtă a urmărilor dezastrelor provocate de inundaţii.