Jim Koch, fondatorul berăriei Boston Beer Company, spune că o singură linguriță de drojdie ne va ajuta să bem mai mult fără să simțim efectele alcoolului.
Drojdia preia procesele destinate ficatului şi dizolvă moleculele de alcool înainte ca acestea să ajungă la creier, iar efectele fizice ale alcoolului nu mai sunt resimțite, scrie Daily Mail. Koch spune că drojdia conţine o enzimă care poate descompune alcoolul, pe care îl transformă în carbon, hidrogen şi oxigen.
Totodată, drojdia de bere este o importantă sursă naturală de vitamina B1 (tiamină), esenţială pentru metabolismul glucidelor şi grăsimilor. O lingură cu drojdie furnizează de nouă ori necesarul de vitamina B1. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitaminele B2 (riboflavină) şi B3 (niacină) şi conţine şi vitamina B5, B6 şi B8.
Pentru a diminua gustul neplăcut al drojdiei, berarul spune că poate fi amestecată cu iaurt. Jim mai atrage atenţia că acest truc nu elimină complet efectele alcoolului, dar le reduce considerabil.