Îndrăgostit de "sticlă", Mitică Dragomir devine mogul?

Îndrăgostit de "sticlă", Mitică Dragomir devine mogul?

"Corleone" a anunţat că va fonda o televiziune care se va numi LPF TV şi care va difuza meciurile de fotbal din campionat. Subiectul va fi discutat azi în cadrul Adunării Generale a ligii.

Presat de faptul că a rămas pe cap cu şase pachete nevândute din cele nouă scoase la licitaţia pentru drepturile TV ale Ligii I, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a aruncat ieri o "bombă".

LPF TV, staţie de televiziune sau "fumigenă"?

Forul pe care îl conduce va pune bazele unei televiziuni care va transmite partide incluse în pachetele neachiziţionate de instituţiile media care au participat la prima licitaţie (Digi Sport, Dolce Sport şi Antena 1).

Ne puteți urmări și pe Google News

"Decizia pe care am luat-o este de a ne face televiziune. Nu vom mai discuta cu televiziunile. Totul este bătut în cuie. O să facem un împrumut la bancă de 50 de milioane de euro", ne-a spus Dragomir, care a găsit ad-hoc un nume pentru televiziunea sa. "Nu m-am gândit măi, frate, la nume. Să nu zic una acum... LPF TV, na! Aşa se va chema! LPF TV!".

Televiziunea ar urma să funcţioneze în sistemul pay-per-view, iar cei interesaţi pentru a urmări meciurile din campionatul intern vor trebui să plătească pentru această opţiune, după modelul brevetat în ţări ca Italia, Spania sau Anglia. Totul ar putea fi o "fumigenă" aruncată de conducătorul LPF, pentru a forţa mâna televiziunilor pe ultima sută de metri.

După eşecul primei licitaţii, în care instituţiile media au făcut front comun şi au achiziţionat fiecare câte un pachet, Dragomir a anunţat că le va vinde pe celelalte şase cu 100 de milioane de euro. Problema drepturilor TV va fi discutată azi, în cadrul Adunării Generale a LPF.