DESCOPERIRE. O anumită grupă de alimente reprezintă MINUNEA care-i ajută pe diabetici în lupta cu boala

DESCOPERIRE. O anumită grupă de alimente reprezintă MINUNEA care-i ajută pe diabetici în lupta cu boala

Concentraţia de zahăr din sânge poate fi ţinută sub control cu ajutorul anumitor alimente. Cercetătorii au calculat cu precizie care ar fi cantităţile necesare din anumite alimente pentru a ţine diabetul sub control.

Cantitatea echivalentă a două căni de mazăre pe zi pot să le ajute pe persoanele cu diabet zaharat de tip doi să-şi controleze concentraţia de zahăr din sânge şi reduc riscul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral, se arată într-un studiu canadian publicat în revista "Archives of Internal Medicine". Cercetătorii au descoperit că, în raport cu hrănirea cu cereale integrale, dieta cu cantităţi mici de mazăre duce la o uşoară scădere a concentraţiei de zahăr din sânge şi a tensiunii arteriale, precum şi a nivelului colesterolului seric. După trei luni cu o dietă care include mazărea, evaluarea procentului de zece ani a riscului pentru inimă şi vasele de sânge la participanţii la studiu a scăzut de la 10,7% la 9,6 %. CAFEA PERICULOASĂ. Boala din paharul de plastic: Otrăvurile din automatele de cafea îţi distrug sănătatea "Legumele sunt o sursă bună de proteine, iar concentraţiile de albumină reduc creşterea concentraţiei de zahăr din sânge şi scad tensiunea arterială", a spus David Jenkins de la Spitalul Saint Michael din Toronto, medicul care a condus acest studiu. El a menţionat că rezultatele alimentaţiei cu leguminoase asupra diabeticilor sunt impresionante în comparaţie cu consumul de cereale integrale, considerate un aliment sănătos. Când mănânci cereale integrale nu se observă scăderea tensiunii arteriale ca la consumul de alimente leguminoase, au conchis oamenii de ştiinţă. CITIŢI ŞI:

  • AVERTIZARE: Ce alimente pe care le mâncăm zilnic ne PROSTESC!
  • NU LE MAI DAŢI COPIILOR SUCURI. Sunt adevărate bombe. Ce spune despre ele profesorul Mencinicopschi
  • Margarina şi pâinea care scad colesterolul şi protejează inima. ADEVĂRUL despre alimentele care promit că vindecă boli
  • Studiile care TE LASĂ MASCĂ. Băuturile acidulate NE ATACĂ fiecare organ al corpului
  • 5 combinaţii alimentare periculoase. Cu ce SĂ NU AMESTECAŢI carnea sau lactatele
  • Alimentele care ne otrăvesc
  • 4 alimente banale, adevărate "bombe". Pericolul din covrigii calzi
  • Românii consumă gem şi marmeladă pline cu E-uri periculoase. Care sunt cele mai nocive
  • Top alimente contrafăcute. Cum recunoşti "făcăturile"
  • Nutriţionist: Şaorma cu de toate, "reţeta ideală de a ajunge pe mâinile cardiologului"
  • DEZVĂLUIRI EVZ: TOPUL BOMBELOR ALIMENTARE. Cele mai periculoase 10 produse contrafăcute care ajung pe mesele noastre