Horoscopul lui Dom' Profesor. Dr. Mercola: „Vaccinarea? Depinde... de la caz, la caz!”

Horoscopul lui Dom' Profesor. Dr. Mercola: „Vaccinarea? Depinde... de la caz, la caz!”

Pe 6 iunie s-au născut: Thomas Mann, Aleksandr Puşkin, Diego Velasquez, Robert Scott, Aram Haciaturian, Pierre Corneille, Bjorn Borg, Ivan Goncearov, Albert al II-lea, Sabin Drăgoi, Ion Raţiu, iar pe 7 iunie s-au născut Paul Gauguin, Tom Jones, Prince, Rocky Graziano, Virginia Apgar, Dean Martin, Henri Coandă.

Pe 6 iunie, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Visarion, Ilarion cel Nou, Ghelasie şi Valeria. Iar, duminică, 7 iunie sunt: Teodot, Antim, Zenaida şi Sebastiana. Lăsatul secului pentru Postul Sf.Ap. Petru şi Pavel.

Nimic în calendarele noastre vechi.

Este moda să se comenteze la ziar, ceea ce se întâmplă la televizor. Eu nu am televizor şi chiar dacă aş avea, m-aş uita la desene animate şi la spectacole de operă. Aşa că ascult radioul. Public.

Ne puteți urmări și pe Google News

V-am spus ieri, dragi lupi, padawani şi hobbiţi de ce ascult radioul. Oricum, spun sondajele că radioul este mai respectabil şi mai echidistant decât televiziunea.

De la ora 13 şi până aproape de ora 14 a fost o dezbatere pe radioul public, vineri, pe 5 iunie. A lui Caraculacu. Despre vaccinuri. Cu doi oaspeţi în studiou şi unul la telefon. „On air”, înregistrare? Numai bunul Dumnezeu mai ştie! Nu mi-a atras atenţia până la final. Medicul din studio dă cu bâta în baltă şi afirmă că în Statele Unite vaccinarea copiilor este obligatorie. Apoi zice că în statul California este obligatorie. După emisiune se difuzează şi o reclamă pentru vaccinuri.

De ce o fi minţit bunul doctor? Că în rest părea informat. Dacă nu ştie, hai să-i oferim circumstanţa atenuantă că este medic, nu ziarist, şi că poate a înţeles greşit.

Să vedem ce scrie despre aceasta Dr.Mercola. La 5 iunie, ora 14:57 apare pe situl lui articolul: „Nu-i lăsa să te înfricoşeze şi să renunţi la alegerea ta medicală” semnat de Barbara Loe Fisher.

Textul începe cu lucruri generale, de bun simţ medical, le găseşte oricine în Merritt. Riscul vaccinării, pentru tine, sau copii tăi, poate să fie de la zero, la sută la sută, în funcţie de genele cu care te-ai născut, ADN-ul, mediul în care trăieşti, vârsta, greutatea şi istoricul medical la momentul vaccinării şi câte vaccinuri ai făcut. Vaccinurile nu sunt sigure sau eficiente pentru toată lumea, pentru că nu suntem la fel şi există mari diferenţe între modul în care răspunde fiecare la produsele farmaceutice de tip vaccinuri. Unii se imunizează, la alţii nu are niciun efect, dar unul din zece mii moare. Sau vaccinul determină traume severe, fără efect imediat letal. Autismul, scleroza în plăci, infertilitatea sunt efecte secundare ale vaccinurilor, dar care nu pot fi puse în legătură directă cauzală cu vreun component organic sau metal din vaccin. Aşa cum nu se poate pune în legătură medicală cauzală fumatul excesiv cu cancerul la plămâni!

Să fie clar, Dr.Mercola nu pune în discuţie necesitatea vaccinării, ci oportunitatea. Să precizăm. În prezent există 27 de tipuri de vaccinuri. Nimeni nu le-a făcut pe toate pentru că, probabil, ar muri cu seringa înfiptă în el!

Este normal şi în respectul jurământului lui Hipocrat să se facă un minim de vaccinuri, două-trei, contra bolilor foarte grave şi cu incidenţă mare în arealul respectiv. La copii, numai cu permisiunea scrisă a părinţilor.

Ei, aici este scandalul pe care nu-l ştie medicul român, sau îl foloseşte pervers. În California companiile producătoare de vaccinuri au făcut un lobby de multe milioane de dolari şi au obţinut o iniţiativă legislativă, SB277 care nu admite excepţie de la vaccinare. Nu este lege, se ia în discuţia legislativului californian începând cu luni, 8 iunie. Pe net este o mare învolburare contra acestei iniţiative, care se referă la şcolile de stat.

Se pare că la noi, „mafia în halate albe” pregăteşte o iniţiativă legislativă asemănătoare. S-a strâns un grup de interesaţi în cumpărarea de către statul român a unor vaccinuri aiurea, din străinătate. Pentru că Institutul Cantacuzino, de încredere şi cu specialişti de renume, a fost castrat de politicieni ca să nu mai producă vaccinuri româneşti, adaptate, mult mai bune decât cele străine. Are voie să facă numai un amărât de vaccin contra gripei.

Afacerea este evidentă! Pe plan mondial este vorba de mai mult de o sută de miliarde de dolari anual. Câteva zeci de mii o să intre şi în buzunarul politicienilor şi a medicilor noştri care fac lobby pentru vaccinarea obligatorie a copiilor. Să fie pe capul lor morţii şi nenorociţii pe toată viaţa. Pentru că nu toate vaccinurile sunt necesare şi nu pentru toată lumea!

Totuşi, poate nu este vorba numai de rapacitate. Am sunat un general. De aceea sunt asigurat la OPSNAJ, ca să pot să sun un medic militar, un general. Un prieten. I-am spus povestea. A tăcut. Apoi a zis că o să-mi explice când trec pe la el, prin Bucureşti. L-am întrebat: „Este ordin?” „Da!” a venit răspunsul, ca un oftat. „Am înţeles” am zis cu îngrijorare.

Apoi am văzut că şi alte ţări se gândesc, sau au adoptat legi cu obligativitatea vaccinării. Ştiţi ce înseamnă aceasta, dragi lupi, padawani şi hobbiţi?

Se aşteaptă mari mase de refugiaţi, condiţii precare de igienă şi alimentaţie, care pot duce la epidemii sau, Doamne fereşte, pandemii. Război mondial. Vaccinarea obligatorie face parte dintre pregătirile de război...

BERBEC   Cineva simpatic din jurul tău are mare nevoie de ajutorul tău. În primul rând nu are încredere în forţele proprii. Fă-i un mic transplant de încăpăţânare, kung-fu-ul tău este mai bun!

Sâmbătă, aspectele iţi indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti prin mobil, din presa, sau reţelele de socializare par importante. Duminică - posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânarea unor întâlniri sau vizite. Seara plăcută, favorabilă dragostei.

TAUR   Weekendul se anunţă tonic. Profită ca să ceri ceea ce ţi se cuvine, să obţii ceea ce ai dreptul. Impresia de greutate pe care o ai, poate trece prin mişcare, sport şi eliminarea toxinelor.

Sâmbătă configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi, dar nici nu ai de ce să-ţi aminteşti mai târziu! Duminică trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Evită băuturile reci şi alimentele prea grase sau foarte consistente. Duminică nu prea îţi arde de glumă. Este una din zilele acelea când eşti posomorât şi mizantrop.

GEMENI    Ai o imagine care poate fi mult imbunătăţită, mai ales dacă nu te enervezi când eşti contrazis şi nu te răsteşti la oameni! Trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum.

Sâmbătă găseşti o mare satisfacţie în ajutorul pe care-l oferi la treburile casei, sau în sprijinul unui prieten. Ascultă-ţi vocea instinctului profund şi redu ritmul, sâmbăta este o zi de odihnă. Duminică ai parte de un fel de cadou mare, neaşteptat si care te pregateste pentru niste planuri de viitor la care nici nu indrazneai sa te gandesti. Esti mare meşter în a te speti spre gloria altora…

RAC   Este momentul să te înhami la interesele tale strategice. Weekendul este un moment bun pentru o analiză necesară a resurselor tale. Este bine ca duminică să nu fii pe drum.

Sâmbătă eşti distrat şi nu te poţi concentra după o săptămână obositoare. Poate un pic-nic, un grătar, sau o ieşire în oraş cu familia sau prietenii te reconfortează şi îţi „încarcă bateriile”. Duminică horoscopul este slab aspectat, dar ai configuratii minore faste mai ales in domeniul afacerilor cu amanuntul, comertului, in general.  Proiectele tale de weekend sufera de un defect major - se bazeaza mai mult pe intamplare decat pe planificarea abila a raportului odihnă-distracţie!

LEU  În weekend ai noroc in dragoste. Conjunctura arată o perioada excelentă, mai ales in ceea ce priveşte sănătatea şi amorul. Nu exagera cu bătutul la cap inutil, cei din jur sunt binevoitori!

Sâmbătă în dragoste este bine să-ti recunoşti greşelile, mai ales pe cele mici! Este cazul zilei de azi, când poţi întoarce în favoarea ta un impas sentimental sau te poţi bucura de un avantaj. Duminică trebuie să zâmbeşti şi să-ti păstrezi calmul, mai ales dacă auzi si vezi lucruri neplacute; mananca alimente naturale si evita dulciurile. In urma unei analize cinstite si atente trebuie sa lasi deoparte problemele care nu sunt ale tale si sa te concentrezi la propriile interese.

FECIOARĂ   Ai impresia ca ai intrat in criza de timp şi că nimic nu te mai poate salva, se apropie ameninţător un termen, un examen, cum se apropia gheţarul de Titanic. Organizează-te şi vei prevala!

Sâmbătă ai nevoie de mai multă mişcare, de mai mult sport. Trebuie să eviţi mişcările bruşte. Nu trebuie să stai ore întregi sub duş, apa costă! Program de distracţie pe seară, profită din plin! Duminică este evident că magia relatiilor sociale este cam departe de modul tau direct de abordare. Totuşi, vei avea castig daca vei adauga si un zambet. Acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi,  te vei simţi foarte bine.  Nu încerca să-ţi depăşeşti condiţia cu orice preţ, nu cheltui mai mult decat îţi poţi permite.

BALANŢĂ  Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Forţa morală şi curajul care te caracterizează suplinesc, în weekend, lipsa de energie provocată de somnul incomplet. Duminică, stai acasă!

Sâmbătă eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacole, în special propriile limite. Te distrezi, te odihneşti, eşti mai entuziast şi te gândeşti cu încredere la viitor. Duminică te gândeşti că de mai multa vreme doreai un grad mai mare de libertate materiala pe care stelele te sprijina astăzi sa-l obtii prin harnicie si chiar cu putin noroc. Nu trebuie să exagerezi  disensiunile din familie şi cu prietenii. Primeşti cu plăcere nişte vizite sau veşti de departe.

SCORPION  Se păstreaza aspectele complexe, cu planetele colective de ceva timp, traduse printr-o lipsa de interes a celor din jur faţă de tine. Aşa că nu-i deranja în weekend, nu au timp pentru tine!

Sâmbătă ai nevoie de o evadare în natură. Poate la mare, poate la munte, poate la un pic-nic. În orice caz trebuie să eviţi orele întunericului când călătoreşti. Soarele, lumina, te avantajează în această sâmbătă. Duminică cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, oglinda coştiinţei lor.

SĂGETĂTOR  Mici ambiţii personale, nişte cumpărături, dar care nu-ţi dădeau pace, pot fi satisfacute în weekend spre mulţumirea ta. Încerca să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri.  Sâmbătă este o zi favorabilă pentru centaurul sentimental din tine. Iţi prieşte o discuţie la o cafea cu ingheţată şi faci planuri. Prietenii te ajuta astazi chiar fara sa-i bati la cap. Veşti bune. Duminică, cu zodia numai cu Saturn, retrograd şi slab aspectata, fie te plictisesti teribil, fie te enervezi de lipsa evenimentelor si de mediocritatea colegilor.  Nimic nu te multumeste azi si esti convins ca meriti mai mult. Poate ca da, poate ca nu, dar nu te astepta la minuni.

CAPRICORN     Nu te repezi sa tragi concluziile care se impun, partenerul are un "joc secund" aşa încit trebuie să vezi in umbra celor afişate. Nu fii superficial, nu te grăbi, analizează în profunzime!

Sâmbătă apare ceva neprevăzut. Trebuie să lucrezi ceva pentru serviciu, sau ceva de rezolvat pentru familie. Spre seară ai impresia că ai urcat pe Everst, eşti foarte obosit, dar foarte mulţumit!  Duminică verifici vorba care spune că: experienta este suma greselilor care dor cel mai mult. In dragoste este bine sa-ti recunosti greselile, mai ales pe cele neimportante sau pe cele care provoacă gelozie!

VĂRSĂTOR   Situaţia în acest weekend pare tensionată, dar o poţi dezamorsa prin calm şi un zâmbet permanent. Evită polemicile, confruntările şi perioada poate fi fructuoasă şi aducătoare de mulţumire!

Sâmbătă trebuie să o iei de la capăt, să reevaluzi situaţia şi să faci alte planuri pentru weekend. Consultă-te cu cei din jur, cu anturajul apropiat, să vezi şi părerile şi dorinţele lor. Contează!  Duminică un fel de umanism naiv si bunatatea caracteristice zodiei te fac vulnerabil la santajul sentimental paracticat de una dintre realatiile tale. Esti intr-un punct mort si cu anturajul si cu relatiile sentimentale. Nu este o idee rea sa incerci sa lamuresti lucrurile, macar partial.

PEŞTI   Mici necazuri, mai mult dezamagiri, cauzate de persoane în care ţi-ai investit, poate nemeritat, încrederea şi speranţele. Trebuie să treci repede peste ele, weekendul este pentru distracţii!

Sâmbătă  reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturajul apropiat. Eşti prea dur cu tine şi cu cei din jur, oferă-ţi momente de distracţie, de exemplu, un spectacol pe seară. Duminică este o zi de cumpărături sau de călătorie. Nu-ţi fă niciun program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. Este bine să eviti, daca poti, subiectele cu caracter emotiv.