Cancerul şi MUŞTARUL de pe mesele noastre. Specialişti din România spun care este substanţa din banalul aliment ce poate dezvolta TUMORI
- Alexandru Coman
- 5 mai 2015, 08:28
Muştarul este unul dintre alimentele nelipsite de pe mesele noastre, mai ales în această perioadă când grătarul este la mare căutare. Ei bine, gustosul muştar conţine un colorant foarte periculos, care poate dezvolta tumori tiroidiene
Puţini sunt cei care ştiu cât de periculos poate fi banalul şi nelipsitul muştar, atât de consumat de români. Este foarte gustos şi de un galben intens, culoare dată însă şi de un aditiv foarte periculos. Iată ce spune un nutriţionist roman:
“Aditivii nu sunt nici necesari organismului şi nici nu au o calitate nutriţională superioară produselor tradiţionale, naturale. Totuşi, majoritatea aditivilor alimentari sunt în general inofensivi însă consumul lor în cantităţi mari sau a celor cu proprietăţi toxice şi chiar cancerigene, poate determina alergii, stări de oboseala, greţuri, dureri de cap, palpitaţii, boli cardiovasculare şi alte afecţiuni grave”, atenţionează Mihaela Gribovschi, medic nutriţionist, citat de viataverdeviu.ro.
Printre cele mai periculoase E-uri, spun specialiştii, se numară şi E102 sau Tartrazina, un colorant galben, foarte nociv, care se gaseste în muştar! Acesta poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic.