CÂND s-au SCUMPIT cel mai mult legumele, ouăle şi conservele
- Andrei Niculae
- 13 ianuarie 2015, 11:52
Ouăle, legumele şi conservele de legume s-au scumpit cel mai mult în decembrie faţă de luna anterioară, cu 5,52%, respectiv cu 5,73%, iar faţă de luna similară din 2013 cea mai mare creştere a fost înregistrată de mierea de albine, 8,18%, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică, scrie Agerpres.
La categoria produse alimentare, o scădere importantă de preţ s-a observat la citrice şi alte fructe meridionale (-7,56%), în decembrie 2014, comparativ cu luna anterioară, iar faţă de aceeaşi lună a anului anterior cartofii au cunoscut cea mai mare scădere a preţului, de 35,82%.
Potrivit datelor INS, dintre produsele nealimentare, combustibilii s-a ieftinit cel mai mult, cu 2,97 % în decembrie faţă de noiembrie, şi cu 1,85% faţă de aceeaşi lună din 2013.
De asemenea, preţul la energia electrică a stagnat în decembrie 2014 faţă de luna anterioară, dar s-a ieftinit cu 2,29% comparativ cu decembrie 2013.
La categoria servicii, convorbirile telefonice s-au ieftinit cu 0,08% în decembrie 2014 faţă de aceeaşi lună a anului anterior.