Grefierii au protestat în fața Curții de Apel Cluj

Grefierii au protestat în fața Curții de Apel Cluj

Peste 100 de grefieri și personal auxiliar din cadrul instanțelor clujene au protestat azi și i-au cerut ministrului Justiției să repare inechitățile salariale din sistem.

Grefierii clujeni îi cer ministrului Justiiei, Raluca Prună să majoreze schema de personal auxiliar de specialitate. ”Un grefier muncește 10-12 ore pe zi. Facem ore suplimentare cu nemiluita și nimeni nu le plătește. Un grefier răspunde de sute de dosare iar munca lui este foarte importantă pentru actul de justiție”, spune un grefier de la Curtea de Apel Cluj.

Alte nemulțumiri ale grefierilor din instanțele clujene se referă la plata orelor suplimentare, posibilitatea de a beneficia de ieșire la pensie la împlinirea vârstei de 25 de ani de vechime în specialitate, așa cum este stabilit în prezent pentru alte categorii prefesionale cum ar fi polițiști, jandarmi sau magistrați.

La protestul de azi, grefierii au atras atenția asupra faptului că există angajați în justiția română, care au o vechime de 25 de ani dar care au salariul minim pe economie. ”Eu sunt angajat ca și aprod, am o vechime de peste 25 de ani și am salariul de 1.250 de lei”, mai spune un alt angajat al Justiției. ”Dorim să atragem atenția că suntem o categorie profesională importantă în îndeplinirea actului de justiție și nu suntem doar accesorii sau auxiliari ai sistemului judiciar”, susține un at grefier.

Ne puteți urmări și pe Google News