Marius Mitu, omul din spatele performantelor echipei de minifotbal Old Boys Bucuresti

Marius Mitu, omul din spatele performantelor echipei de minifotbal Old Boys Bucuresti

Finalul sezonului 2016-2017, cu siguranta cel mai spectaculos de pana acum, a adus si cea mai mare performanta la nivel national pentru o echipa din Campionatul de Minifotbal Bucuresti. Campioana Old Boys a reusit sa urce pe treapta a doua a podiumului la Bacau, unde s-a desfasurat cea de-a 11-a editie a Campionatului National.

Din postura de nou-promovati, “galben-negrii” au reusit o performanta istorica, fiind la un singur pas de a castiga toate trofeele pentru care s-au luptat in acest sezon. Dupa castigarea Cupei “Iubeste Sportul” a urmat cucerirea titlului de campioana a Bucurestiului pentru Old Boys, apoi medalia de aur la Campionatul Regional de la Brasov. Calificata deja in Liga Campionilor, echipa s-a prezentat exemplar la Campionatul National de la Bacau, unde a castigat grupa din care au mai facut parte Extraterestrii Bistrita, AEK Oradea, MFC Corvinul Hunedoara si Lin & Ema Alba Iulia. A urmat duelul cu Beer Hunters Alba Iulia, adjudecat in favoarea echipei din Capitala cu 5-0, apoi semifinala cu dubla campioana nationala Juventus Sibiu, castigata cu 2-0.

Marea finala le-a adus-o in fata reprezentantilor nostri pe Ary & Roby Buftea, cele doua formatii fiind unanim apreciate drept cele mai valoroase de la Campionatul National. Terenul foarte greu a impiedicat echipele sa isi practice jocul obisnuit, dar spectacolul nu a lipsit, astfel ca suporterii nu au parasit tribunele pe durata celor 40 de minute, in ciuda ploii care a continuat sa cada. Formata in mare parte din jucatori care in tur au evoluat pentru Tanzmannschaft, Ary & Roby Buftea a marcat singurul gol al meciului in prima repriza, prin fundasul Sebastian Vasile, component al echipei nationale a Romaniei in 2016. Fluierul de final a declansat sarbatoarea in tabara ilfoveana si a pecetluit soarta jocului care ar fi putut aduce prima medalie de aur pentru Bucuresti la un Campionat National de minifotbal. Echipa Old Boys a parasit terenul in aplauzele celor prezenti, la fel ca si noua campioana Ary & Roby Buftea, pe care o felicitam pe aceasta cale pentru performanta obtinuta. Titlul de cel mai bun portar a mers la internationalul Razvan Eftimie (Old Boys), cel mai bun jucator a fost desemnat Toma Vincene (Ary & Roby Buftea), iar distinctia pentru MVP-ul finalei i-a revenit lui Mihai Mihalache (Old Boys).

Putini stiu ca in spatele performantelor deosebite obtinute de echipa Old Boys Bucuresti sta fostul jucator de la Anderlecht Bruxelles, Marius Mitu. Din postura de antrenor - jucator, acesta a reusit ca in numai doi ani sa aduca echipa de la nivelul Ligii 3 la statutul de vicecampioana nationala. Au fost doi ani in care fostul mare fotbalist si-a pus toata experienta in constructia si pregatirea unei echipe de top a minifotbalului romanesc. Urmatoarea provocare pentru Mitu & Co este atacarea trofeului Champions League, unde Old Boys Bucuresti va reprezenta Romania. Turneul se va desfasura in perioada 7-10 septembrie in localitatea Terme Catez (Slovenia) si va reuni la start cele mai bune echipe de minifotbal din Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News