Românca Cristina Săbău Trifu a făcut haine pentru Papa Francisc

Românca Cristina Săbău Trifu a făcut haine pentru Papa Francisc

Pentru vizita Papei Francisc în România, de la sfâriștul acestei luni, o creatoare din Satu Mare a lucrat special nişte veşminte albe, bogat decorate manual cu mătase şi fir de aur.

Cristina Săbău Trifu spune că a ales că sursa de inspiraţie imaginea statuii fecioarei Maria de la Sumuleu Ciuc, un loc cu mare încărcătură simbolică, vechi de peste 450 de ani. Papa Francisc va fi prezent aici susţin organizatorii, pe 1 iunie, şi va petrece alături de credincioşi circa cinci ore.

 

Veşmintele, spune artistul plastic, au fost comandate chiar de către Părintele Franciscan din Sumuleu Ciuc şi vor fi purtate de către papă în vizita sa de câteva ore la Sumuleu Ciuc. Peste 100.000 de pelerini s-au înscris deja pe site-ul oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Papa Francisc are pregătit şi un scaun special, lucrat manual de artizanii din Târgu Mureş. În ultima zi a vizitei oficiale, Suveranul va oficia o slujbă pe Câmpia Libertăţii de la Blaj acolo unde vor fi beatificaţi cei şapte episcopi greco-catolici care au murit torturaţi, în închisorile comuniste, în anii ’50.