O nouă liga ANTI-UE? Ce pun la cale Salvini şi liderul conservator Jaroslaw Kaczynski

O nouă liga ANTI-UE? Ce pun la cale Salvini şi liderul conservator Jaroslaw Kaczynski

Astăzi, la Varșovia, vicepremierul italian Matteo Salvini și Jaroslaw Kaczynski, se vor întâlni pentru a discuta despre o nouă forță majoră în următorul Parlament European.

Polonia și conducătorii de dreapta ai Italiei urmează să își cimenteze "relațiile speciale" la o întâlnire de la Varșovia, ceea ce ar putea transforma o nouă forță anti-UE într-o forță majoră în următorul Parlament European (PE). 

La întrevederea de astăzi, 9 ianuarie, între șeful partidului polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski și ministrul italian de interne și vicepremierul Matteo Salvini, se va discuta despre aderarea Poloniei la noul grup al lui Salvini.

"Este o întâlnire la cel mai înalt nivel: dacă Kaczynski se întâlnește cu un alt politician, acesta este un semn al unei anumite relații speciale", a declarat ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz. "Trebuie să discutăm chestiuni legate de Parlamentul European", a adăugat Czaputowicz. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Jacek Sasin, deputat al partidului de guvernământ, a declarat că este "nesigur" dacă întâlnirea va "realiza un anumit obiectiv, un acord".  Dar Salvini și Kaczynski ar "schimba idei ... despre cum ar trebui să funcționeze Uniunea Europeană", a spus el.  "Există cu siguranță puncte de vedere diferite între noi și dl. Matteo Salvini ... dar asta nu înseamnă că nu avem niște idei comune despre modul în care proiectul european ar trebui modificat", a adăugat el.  Partidul lui Kaczynski se află în prezent în grupul de dreapta al Conservatorilor și Reformiștilor (ECR), care are 73 de deputați, titrează euobserver.