Amenințări în Golful Persic. SUA avertizează Iranul: „Dacă vă apropiați, vă doborâm!”

Amenințări în Golful Persic. SUA avertizează Iranul: „Dacă vă apropiați, vă doborâm!”

SUA, prin intermediul președintelui Donald Trump, a avertizat Iranul că va doborî absolut orice obiect care se va apropia de navele deținute de americani în zona Golfului Persic

Președintele Donald Trump a lansat vineri dimineață o serie de mesaje prin care avertiza Iranul să evite să trimită drone sau orice alte mecanisme de supraveghere aeriană în apropiere de navele sale din Golful Persic. Altfel, susține președintele SUA, acestea vor fi doborâte fără regrete.

Anunțul acestuia vine după ce, se pare, Armata americană ar fi doborât joi o dronă de spionaj a iranienilor care s-ar fi apropiat amenințător de Boxer, o navă de luptă americană staționată în strâmtoarea Hormuz. Vineri, iranienii au negat că acest lucru s-ar fi întâmplat și chiar ar fi prezentat mai multe imagini care ar dovedi, spun ei, faptul că respectiva dronă a captat imagini și după momentul în care americanii susțin că ar fi pus-o la pământ.

Avem dovezi clare că drona a fost neutralizată”, a spus un oficial militar SUA. De asemenea, președintele Trump a avertizat pe Twitter că „dacă vă apropiați prea tare de navele noastre, dronele vor continua să fie doborâte”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a îndemnat la calm. „Nu poți să privești această regiune fără să fi îngrijorat”, a spus aceasta, cu trimitere la zona Golfului Persic. „Ar trebui să profităm de orice oportunitate diplomatică pe care o avem pentru a evita escaladarea tensiunilor”, a continuat aceasta, citată de Reuters.