Evenimentul Zilei > Horoscop > 70 de lucruri de știut despre Joe Biden, cel mai în vârstă președinte ales. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
70 de lucruri de știut despre Joe Biden, cel mai în vârstă președinte ales. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

70 de lucruri de știut despre Joe Biden, cel mai în vârstă președinte ales. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

În această zi de luni poţi convinge cu uşurinţă. Dar, evită semnele de foc, pentru că nu vei cădea de acord, în niciun fel, nici asupra fondului, nici asupra formei!

 

 

 

Dar altceva doream să vă spun. Unele informații despre Joe Biden, mă grăbesc să vi le spun înainte de a fi înfrumusețate. Așa le-am primit din State, așa vi le spun. 70 la număr. Iată

 

 1. Numele său complet este Joseph Robinette Biden Jr. (pentru Junior).
 2. S-a născut la Scranton, Pennsylvania, pe 20 noiembrie 1942.
 3. El este cel mai mare dintre cei patru copii. Are o soră, Valerie și doi frați, Francis și James.
 4. După ce tatăl său și-a pierdut slujba, se întrecea prea mult cu paharul, Joe Biden și familia sa au fost nevoiți să se mute cu bunicii materni.
 5. Când Joe avea 10 ani, clanul Biden s-a mutat la Wilmington, (Delaware). Joe Biden locuiește și astăzi acolo.
 6. Copiii râdeu de el, în copilărie, pentru că se bâlbâia. El a depășit defectul memorând și recitând cu voce tare, interminabil, poezii ale irlandezului William Butler Yeats și ale americanului Ralph Waldo Emerson.
 7. La 19 ani, a decis să devină salvamar într-o zonă muncitoare din Wilmington. Era un tânăr arătos, aducea puțin cu Robert Redford.
 8. Ștrandul unde era salvamar acum îi poartă numele, la fel și stația Wilmington.
 9. A jucat fotbal american în liceu și facultate.
 10. Tatăl său i-a dat un motto: „Familia nostră nu măsoară valoarea unui om în funcție de numărul de ori în care se află la pământ, ci de viteza cu care se ridică” .
 11. Joe Biden și-a întâlnit prima soție, Neilia, pe o plajă din Bahamas. El a vrăjit-o, când i-a spus că intenționează să fie ales senator până la 30 de ani și într-o zi să devină președinte al Statelor Unite.
 12. După căsătoria lor, Joe și Neilia au adoptat un cățeluș pe care l-au numit Senator, o ilustrare drăguță a ambițiilor sale politice.
 13. Au avut trei copii, Joseph (poreclit „Beau”), Robert (poreclit „Hunter”) și Naomi.
 14. A absolvit Universitatea din Delaware și Syracuse University Law School (statul New York), unde a terminat pe locul 76 dintr-o clasă de 85 de studenți. Joe Biden nu poate fi bănuit că este foarte inteligent, sau că i-a plăcut învățătura. Are, însă, o voință de fier, ceea ce este mai important, poate.
 15. După absolvire, a fost chemat să se alăture armatei în timpul războiului din Vietnam, dar în cele din urmă a fost respins la încorporare pentru că avea astm. Episodul este neclar, de atunci Joe Biden nu a mai avut astm.
 16. A câștigat primele alegeri în 1970 și a servit timp de doi ani în Consiliul Județean din New Castle, Delaware.
 17. Nu fumează și nu bea alcool pentru că „sunt destui alcoolici în familia mea ” .
 18. Când a candidat pentru prima dată la Senat, în 1972, echipa sa era formată în principal din prieteni și familie. Sora sa Valerie a fost managerul său de campanie.
 19. Lipsit de mijloace financiare pentru reclamă de televiziune, el a făcut o campanie din ușă în ușă pentru a se face cunoscut alegătorilor. A fost o campanie mult apreciată de alegători.
 20. A fost ales în camera superioară a SUA cu câteva săptămâni înainte de împlinirea a 30 de ani, devenind unul dintre cei mai tineri senatori din istorie.
 21. Șase săptămâni mai târziu, în timp ce își vizita viitorul birou la Washington, mașina soției sale a fost lovită de un camion. Neilia Biden și fiica lor de 13 luni au fost ucise pe loc, în accident, băieții grav răniți. A fost într-o vineri, 13.
 22. Biden a povestit mai târziu că s-a gândit la sinucidere după moartea primei sale soții și fiice. „Ceea ce m-a salvat au fost băieții mei și credința catolică”, spune el.
 23. Beau și Hunter Biden, de asemenea prezenți în mașină în momentul accidentului, au fost spitalizați timp de câteva luni.
 24. Joe Biden a depus jurământul de senator în camera de spital a fiului său cel mare, în ianuarie 1973.
 25. A reprezentat statul Delaware în Senat timp de 36 de ani, între 1973 și 2009.
 26. Când Joe Biden a fost ales pentru prima dată în Congres, tatăl său a renunțat la slujbă pentru a deveni agent imobiliar. Potrivit lui Valerie Biden, el nu dorea ca „un senator să aibă un vânzător de mașini second-hand drept tată” .
 27. Nu a vrut să se stabilească la Washington după alegerea sa la Senat. Timp de peste 30 de ani, a luat trenul în fiecare zi (1:15 ore într-un sens, 1:15 ore la întoarcere) pentru a călători din Delaware către Congres. Considera că mediul din capitala federală nu era bun pentru băieții lui.
 28. Acest lucru i-a adus porecla „Amtrak Joe”, cu referire la numele companiei feroviare de stat din SUA. Adică, pe românește, Joe CFR!
 29. În 1975, el a votat împotriva „autobuzului” , o politică care a constat în combaterea segregării prin închirierea autobuzelor pentru a duce copiii negri în școlile din cartierele albe.
 30. El a susținut în mod repetat că a fost „arestat” în Africa de Sud în timp ce se afla în vizită la Nelson Mandela în 1977. Alți oficiali americani prezenți în călătorie au pus la îndoială această afirmație.
 31. La cinci ani după moartea primei sale soții, s-a recăsătorit cu Jill Jacobs, o profesoară de engleză.
 32. Fiii săi l-au determinat să-o ceară pe Jill. A trebuit s-o ceră în căsătorie de cinci ori pentru ca ea să fie de acord.
 33. Joe și Jill Biden au avut împreună o fiică, Ashley, născută în 1981.
 34. Are mereu la el un rozariu, pe care-l poartă pe mâna stângă și, la gât, bine ascuns, un talisman de aur, o cruce cu o fărâmă din Sfânta Cruce. Este superstițios și crede în supranatural.
 35. De origine irlandeză, el este de credință catolică. Dar are și strămoși protestanți francezi, așa cum sugerează o parte a numelui său, Joseph Robinette Biden. În ianuarie, va deveni al doilea președinte catolic din istoria SUA, după John Fitzgerald Kennedy.
 36. Potrivit diferitelor media, el a exagerat în mai multe rânduri în anii 1980 participarea sa la marșuri și demonstrații pentru drepturile civile.
 37. El a fost deja candidat la preliminariile democratice pentru alegerile prezidențiale de două ori, în 1987 și 2007.
 38. Filmul său preferat este Chariots of Fire, despre doi sportivi britanici care triumfă la Jocurile Olimpice din 1924. Este un film despre ambiție, voință și prietenie. Muzica lui Vanghelis.
 39. În 1987, s-a opus la numirea magistratului conservator Robert Bork, ales de președintele republican Ronald Reagan, la Curtea Supremă. Când a fost întrebat de ce, a spus că nu știe, așa i-a venit!
 40. În timpul primei sale campanii prezidențiale, a fost acuzat că a plagiat discursul unui politician britanic. Întâi a negat cu vehemență, apoi a spus cu seninătate că i-a plăcut mult discursul britanicului ”marile spirite se întâlnesc mereu”!
 41. El a avut două anevrisme în 1988. Se pare că suferă de o fragilitate vasculară, genetică.
 42. În Senat, el a prezidat comisia judiciară și apoi prestigioasa comisie de afaceri externe.
 43. Joe Biden se descrie pe sine însuși ca pe o „mașină de făcut gafe” .
 44. El a fost criticat pentru că nu a încercat să confirme acuzațiile de hărțuire sexuală împotriva judecătorului Clarence Thomas în timpul audierilor de confirmare ale magistratului Curții Supreme din 1991. De atunci și-a exprimat regretul în acest sens.
 45. În 1993, l-a întâlnit pe conducătorul sârb Slobodan Milosevic într-o călătorie în Balcani. Joe Biden susține că l-a acuzat de „crimă de război”, dar martorii declară că așa ceva nu s-a întâmplat.
 46. În calitate de senator, el a participat la redactarea unui proiect de lege care întărește sentințele federale în 1994. Pentru unii analiști, acest text a condus la supraîncarcerarea oamenilor de culoare.
 47. Pastele cu ketchup, somonul canadian la grătar și sandvișurile cu unt de arahide sunt câteva dintre felurile sale preferate.
 48. Iubește înghețata (un fel de înghețată are numele său).
 49. A fost coraportor al unei legi federale privind combaterea violenței împotriva femeilor, pe care o consideră „cea mai mare realizare legislativă a sa” .
 50. Fiul său Hunter, om de afaceri, s-a luptat ani de zile cu alcoolismul și dependența de droguri și cu tendințe suicidare.
 51. În 2002, el a votat în favoarea războiului din Irak dorit de George W. Bush. După aceea s-a răzgândit, el și-a numit votul „o eroare” .
 52. În timpul preliminariilor democratice din 2007, a fost acuzat de rasism după ce a spus despre Barack Obama: „Este primul afro-american care vorbește bine, este inteligent, curat și arătos”
 53. El a fost vicepreședinte al lui Barack Obama în timpul celor două mandate la Casa Albă, între 2009 și 2017.
 54. În 2015, el a spus că este în favoarea legalizării căsătoriei pentru toți chiar înainte ca președintele Barack Obama să o facă. Apoi a zis ”oops!”
 55. Fiul lui, Beau Biden a murit de cancer la creier în mai 2015. Beau era deșteptul familiei, cinstit și onorabil. A ajuns procuror general al statului Delaware și maior în Garda Națională. În săptămânile care au urmat morții sale, familia Biden a primit 72.000 de scrisori de condoleanțe prin intermediul unui site web de la Casa Albă.
 56. Înainte de moartea sa, pe patul de spital, Beau Biden l-a făcut pe tatăl său să promită că va fi un candidat la președinție.
 57. Joe Biden a luat în calcul candidatura la alegerile prezidențiale din 2016. Dar moartea lui Beau și faptul că Barack Obama „nu a fost de acord” l-au determinat să renunțe.
 58. În ianuarie 2017, chiar înainte de sfârșitul mandatului lor, Barack Obama l-a surprins oferindu-i Medalia prezidențială a libertății, cea mai înaltă onoare civilă a țării.
 59. Joe Biden are șapte nepoți, dar le încurcă mereu numele.
 60. Este un pasionat de automobile. El deține încă Corveta din anul 1967 pe care i-a dat-o tatăl său drept cadou de nuntă. De asemenea, primește oferte de la o revistă specializată pe telefonul său mobil.
 61. A fost un prieten vechi al senatorului republican John McCain. El a pronunțat un elogiu postum în timpul înmormântării senatorului, din 2018.
 62. Donald Trump i-a dat cel puțin zece porecle diferite (nu foarte amabile) dar toate comice, pedalând pe defectele democratului.
 63. Echipa lui Trump l-a acuzat pe fiul său Hunter Biden de afaceri necurate și corupție, dar se pare că Biden a intervenit pe lângă Donald Trump să renunțe la campania de dezvăluiri, temându-se că Hunter s-ar putea sinucide.
 64. Vicepreședintele său va fi Kamala Harris, prima femeie și prima persoană de culoare care a preluat acest post. Când i-a fost adversară, în preliminariile democrate, Joe Biden a spus că Kamala Harris este ”cutthroat bitch” un personaj din ”House of Cards” care nu știe de ce rasă, sau religie este. Acum spune că nu a declarat niciodată așa ceva!
 65. Beau Biden a lucrat mult timp cu Kamala Harris (iar prietenia lor a jucat un rol în decizia lui Joe Biden de a o face vicepreședinte).
 66. Tara Reade, fost asistent parlamentar, l-a acuzat pe Joe Biden că a agresat-o sexual în 1993, când era senator. Democratul spune că „ nu-și amintește, nu s-a întâmplat niciodată”. Alte șapte femei l-au acuzat pe Joe Biden de gesturi necorespunzătoare, precum „îmbrățișări puțin prea lungi” sau sărutări puțin cam neprotocolare.
 67. În timpul campaniei preliminare democratice din 2019, el a susținut în două rânduri că a întâlnit supraviețuitori ai împușcăturilor din liceul Parkland, Florida, în timp ce era vicepreședinte. Atacul a avut loc însă la mai mult de un an de la sfârșitul mandatului său.
 68. În anul 2019, Forbes a estimat averea lui Joe și Jill Biden la 9 milioane de dolari.
 69. El a primit sprijinul șamanilor peruvieni și a doi astrologi, în timpul campaniei prezidențiale. Prognoza celor doi astrologi, soț și soție, este că Joe Biden, un tip nenorocos, un Scorpion de cuspe, dar cu o voință de fier, se va săvârși din viață în timpul mandatului, din cauza unui anevrism, probabil în creier și Kamala Harris va deveni POTUS.
 70. Când va fi investit la Washington, pe 20 ianuarie 2021, Joe Biden va fi cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite care va fi depus jurământul.
PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE