Evenimentul Zilei > Justitie > 6 ani de la Colectiv. Oamenii au fost mințiți, bătaia de joc depășește orice imaginație. Record de termene în proces
6 ani de la Colectiv. Oamenii au fost mințiți, bătaia de joc depășește orice imaginație. Record de termene în proces

6 ani de la Colectiv. Oamenii au fost mințiți, bătaia de joc depășește orice imaginație. Record de termene în proces

Se împlinesc 6 ani de la Colectiv, 6 ani plini de lacrimi și de speranțe zdrobite. Cazul „Barocamerei” nefolosite de la Spitalul Floreasca se amână încă un an, în timp ce fostul ministru al sănătății duce populația cu zăhărelul.

Barocamera era ultima speranță a victimelor din Colectiv, dar ignoranța responsabililor a distrus și ultima fărâmă de încredere.

Primul dosar în care a fost implicat un nume mare din medicina românească după Colectiv a fost „Barocamera”, scrie Libertatea.

Lumea sănătății a făcut populația să viseze la vremuri mai bune după inaugurarea grandioasă de la „Floreasca”, dar s-a uitat nefuncționarea acesteia în cea mai mare tragedie a României.

Medicul Ioan Lascăr și alti medici au ajuns în fața judecătorilor pentru o licitație pe care procurorii au considerat-o o minciună gogonată, prejudiciul fiind de peste 8 milioane de lei.

Amânări peste amânări

Cazul a primit 44 de termene și nimic nu a fost finalizat. Un nou termen a fost stabilit de responsabili pe 7 decembrie, iar pronunțarea se amână iar până anul viitor. Timp în care se evidențiază că nimeni nu s-a învățat minte.

„După 15 ani de investiții și 7 luni de la inaugurare, «unitatea pentru mari arși» de la Floreasca n-a fost încă folosită”, titra Gazeta Sporturilor pe 2 noiembrie 2015.
Aparatul era îngerul păzitor pentru „operaţii în caz de calamităţi cu arși şi accidente colective”, dar autoritățile au închis cu cheia, rămânând nefolosit.

Bănicioiu, nepăsare și amăgire

Ministrul Nicolae Bănicioiu a transmis la momentul respectiv că Barocamera funcționează perfect, iar la scurt timp s-a încurcat în minciunile rostite, arătând nepăsare și ignoranță.

„Din câte știu și din ce mi-a spus profesorul Lascăr, ea nu e funcțională acum, dar va deveni funcțională în câteva zile, pentru că a avut o problemă tehnică”. a spus acesta.

Fostul ministru s-a gândit la bani, dar a uitat de atâtea suflete rănite. Acesta a declarat că inaugurarea s-a făcut în aprilie pentru a nu pierde banii de la Banca Mondială, care finanțează proiectul. Responsabilii nu au făcut această inaugurare cu gândul la populație, ci de gura finanțatorilor.

Cine este așteptat în judecată?

Profesor universitar dr. Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca este implicat în marele dosar. Acesta este considerat cel mai vinovat pentru cele întâmplate.

Alte persoane reponsabile funcționării Barocamerei sunt: Radu Alexandru Macovei(managerul Spitalului Floreasca), Marina-Magdalena Gontariu(șefa biroului de achiziții din cadrul spitalului), Aurel Cătălin Galea( administratorul firmei Gemedica), Gemedica SRL(compania acuzată).

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: