5G nu vă afectează sănătatea. Argumente care arată că nu există pericol

5G nu vă afectează sănătatea. Argumente care arată că nu există pericol 5G. Sursa foto Pixabay

5G nu vă afectează sănătatea - iată argumente care vă vor liniști. Comitetul consultativ științific pentru frecvențe radio și sănătate (CCARS) din Spania publică din 2008 analize cuprinzătoare ale tuturor dovezilor științifice disponibile privind radiațiile electromagnetice neionizante. Comitetul urmărește să garanteze că tehnologia este sigură pentru noi toți, deoarece schimbările în domeniul cunoașterii pot modifica înțelegerile stabilite anterior.

Studiu despre 5G

Comitetul a revizuit toate dovezile publicate în reviste științifice între 2020 și 2022, ceea ce este normal și pozitiv în știință, unde schimbările în cunoștințe pot modifica înțelegerile stabilite anterior. Pentru a evita prejudecățile de confirmare, comitetul trebuie să fie obiectiv și să nu „selecteze” pur și simplu studii care spun ceea ce vor să spună.

5G

5G. Sursa foto Pixabay

Acesta este motivul pentru care ultimul studiu a urmat parțial o metodologie cunoscută sub numele de revizuire sistematică pentru a căuta informații. Mai exact, au urmat liniile directoare PRISMA, un standard recunoscut la nivel internațional pe care orice cercetător îl poate aplica unei revizuiri a literaturii de specialitate.

5G nu afectează sănătatea

Din analiza a peste 200 de articole științifice au fost extrase cinci puncte-cheie care să vă liniștească:

Ne puteți urmări și pe Google News

1. Nu s-au găsit dovezi că expunerea la aceste tipuri de radiații la niveluri tipice ar putea provoca cancer.

Radiații

Radiații. Sursa foto Pixabay

2. Nu a fost găsită nicio dovadă că hipersensibilitatea de care unele persoane susțin că suferă - chiar și cu simptome aparent obiective - este legată de aceste tipuri de radiații.

3. Nu a existat nicio dovadă clară a vreunui impact asupra fertilității masculine.

4. Nu au existat studii concludente care să arate o legătură între aceste tipuri de radiații și dezvoltarea fătului sau dezvoltarea ulterioară a copilului.

5. Nu a existat nicio dovadă care să sugereze o legătură între expunerea la radiațiile telefoanelor sau wifi și efectele negative asupra somnului sau faptul că acestea provoacă dureri de cap. Acestea sunt simptome foarte subiective care pot rezulta din diverși factori care se intersectează - inclusiv simplul fapt de a te îngrijora cu privire la efectele radiațiilor.

Nivelurile de radiații nu au crescut

„Constatările noastre se potrivesc cu cele ale altor rapoarte internaționale, care, de asemenea, nu au găsit nicio legătură între aceste tipuri de radiații și sănătatea umană. În plus, în ciuda răspândirii pe scară largă a tehnologiei 5G, nivelurile generale de radiații nu au crescut semnificativ, cel puțin în prezent.”

Percepția riscurilor este influențată de o serie de factori subiectivi și psihologici, inclusiv sexul și nivelul studiilor universitare. Înțelegerea acestor informații ne poate ajuta să elaborăm strategii de comunicare care să se bazeze pe dovezi științifice.

Cel mai recent raport CCARS le susține ferm pe cele anterioare și ne permite să transmitem un mesaj clar, care apelează la calmare: în condiții normale, nu există dovezi că radiațiile electromagnetice neionizante au vreun efect asupra sănătății umane, potrivit medicalxpress.

Revista presei