Evenimentul Zilei > EVZ Special > 14.000 de jertfe. SFÂNTUL ZILEI
14.000 de jertfe. SFÂNTUL ZILEI

14.000 de jertfe. SFÂNTUL ZILEI

Irod află de la magi că s-a născut Împăratul Lumii. Cum magii, înștiințați de un înger, nu se mai întorc la Ierusalim, să-i spună lui Irod unde este Pruncul, regele se mânie și ordonă să fie uciși toți copiii de parte bărbătească de până la doi ani, din Betleem și împrejurimi, sperând ca astfel să fie omorât și cel de care se temea că-i va lua tronul.

În total, au pierit 14.000 de prunci. S-a împlinit astfel proorocia lui Ieremia: „Glas se aude în Rama, bocet și plângere amară. Rahila își plânge copiii”. Însă, dreptul Iosif fusese anunțat din vreme să o ia pe Maria și Pruncul și să fugă în Egipt, scăpând astfel de mânia lui Irod. Acesta va muri peste patru ani, în chinuri cumplite: carnea i-a putrezit și a fost mâncat de viu de viermi. Cei 14.000 de prunci sunt primele jertfe ale lui Hristos.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.