11 vagoane ale unui tren de marfă, deraiate pe ruta Pașcani - Iași. Traficul feroviar a fost întrerupt

11 vagoane ale unui tren de marfă, deraiate pe ruta Pașcani - Iași. Traficul feroviar a fost întrerupt Sursa: Antena 3

Nu mai puțin de 11 vagoane ale unui marfar privat au deraiat între stațiile Sârca - Podu Iloaiei, trenul deplasându-se pe ruta Pașcani - Iași. Din pricina deraierii, CFR anunță că circulația feroviară este întreruptă pe această rută, fiind semnalați inclusiv șapte stâlpi de înaltă tensiune doborâți de vagoanele sărite de pe șine.

UPDATE: Circulaţia feroviară pe relaţia Paşcani - Iaşi a fost reluată, după închiderea provocată de deraierea între staţiile Sârca - Podu Iloaiei a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, informează miercuri seara CFR Călători.

Trenul de marfă deraiat aparține GFR, iar în urma incidentului, șapte stâlpi de înaltă tensiune au fost doborâți de vagoanele în cădere, astfel că a fost afectată alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

11 vagoane ale unui marfar au deraiat pe ruta Pașcani - Iași

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani - Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trenul aparține operatorului de transport feroviar de marfă GFR și circula pe relația Port Constanța - Cristești-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact”, anunță reprezentanții CFR.

Circulația va fi restabilită în scurt timp, asigură CFR

CFR anunță că toți călătorii afectați de incident vor putea utiliza mijloace auto de transport, până la restabilirea circulației, urmând a fi efectuate cercetări cu privire la cauzele producerii evenimentului feroviar, anunță reprezentanții CFR.

„Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei - Târgu Frumos. Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit.

CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp. Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari”, informează CFR SA.