Editura Evenimentul si Capital

Sfatul șefei de la Ambulanță: „Farfuria de pe masa de Crăciun să conțină doar o treime carne”

În perioada Sărbătorilor, pe lângă angajații SABIF (de la care vor putea fi ridicate inclusiv certificatele de deces), la dispoziția bucureștenilor sunt și lucrătorii din 11 spitale și 20 de farmacii deschise non-stop.
Autor: | | 2 Comentarii | 433 Vizualizari

Medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, recomandă ca masa de Crăciun să conțină doar o treime produse din carne și două treimi, legume. Păstrați desertul pentru ora 16.00!

- EVZ: Cu ce se confruntă instituția și colegii dumneavoastră în această perioadă a sărbătorilor, în materia intervențiilor de urgență?

- Alis Grasu: Pentru noi este ca şi o perioadă obişnuită, doar că ceva mai aglomerată, din cauza faptului că medicii de familie şi ceilalţi medici din ambulatorii intră în vacanţa de Sărbători. Caz în care tot ceea ce înseamnă asistenţă medicală într-un spital este asigurată, în cea mai mare parte, de Serviciul de Ambulanţă. Numărul solicitărilor în această perioadă este constant crescut. Anul trecut am reuşit să facem faţă cu bine acestor provocări. Din data de 20 decembrie nu am mai acordat niciun fel de concediu de odihnă, nicio recuperare. Întregul efectiv este la serviciu. Şi atunci, cu eforturi susţinute, cu care suntem deja obişnuiţi, reuşim să facem faţă numărului de solicitări, care este întotdeauna ceva mai mare decât în restul anului.

- Oamenii apelează Serviciul de Ambulanță și cu problemele care țin de medicul de familie. N-ar trebui să găsească și dânșii o soluție să asigure servicii și în timpul Sărbătorilor?

- Este o măsură pe care dânşii ar trebui să o gândească, este bucătăria dânşilor. Noi, pe partea de urgenţă, ne facem treaba şi ne-am făcuto dintodeauna.

- Dispuneți de tot ce este necesar pentru intervenții?

- Da, avem materiale chirurgicale, avem medicamente. În momentul acesta nu ducem lipsă de nimic pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă. Ne-am echipat maşinile, le-am „încălţat” de iarnă, din punct de vedere tehnic maşinile sunt în permanenţă revizuite şi reparate, atunci când situaţia o cere.

- Care este starea de spirit a angajaților având în vedere pericolele din trafic?

- Munca în urgenţă presupune foarte multă adrenalină, nu oricine poate să o facă! Pericolul acesta pe care îl reprezintă aglomeraţia, străzile, mersul în regim de urgenţă cu ambulanţa, nu este resimţit ca de orice persoană obişnuită, ei sunt oameni deosebiţi.

- În preajma sărbătorilor vă bazați și pe ajutorul voluntarilor din proiectul „Există un erou în fiecare dintre noi”?

- Ei sunt un sprijin permanent. Acum o săpămână, într- o seară, a început să crească exploziv numărul de solicitări şi, în jurul orei 19.00, mi s-a spus că este necesar să aducem personal de acasă. Este foarte greu să mobilizezi personalul şi în puţinele zile pe care le are libere, mai ales într-un timp scurt. În astfel de situaţii apelăm la voluntari. Avem foarte mulţi voluntari care sunt asistenţi medicali cu drept de practică, avem şi voluntari medici. Cu ajutorul lor am reuşit în acea seară să ajungem în două ore şi jumătate la normalitate.

- Concret, cum vă ajută aceștia?

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate