PERICOLUL NEȘTIUT din spatele fabricării crenvuștilor

PERICOLUL NEȘTIUT din spatele fabricării crenvuștilor

Conform comunicatului de presă remis redacției de către InfoCons, a fost realizat un studiu pentru a se determina câte E-uri se află în crenvuști.

Rezultatele acestui studiu au fost surprinzătoare. Conform reprezentanților InfoCons, „În cadrul studiului au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: Carrefour Romania S.A., CRISTIM 2 PRODCOM SRL, Kaufland Romania S.C.S., MACROMEX, Meda Prod '98 S.A., METRO Cash&Carry Romania SRL, S.C. CAROLI FOODS GROUP S.R.L., S.C. FOX COM SERV S.R.L., SALBAC S.A., SC ALDIS SRL, SC ELIT SRL, SC GOODIES MEAT PRODUCTION SRL, SC Romania Hypermarche S. 37.5% dintre produse au menționat pe etichetă doar țara în care au fost fabricate, respectiv Polonia și România.”

În urma acetei cercetări s-a descoperit că numărul de E-uri variează între 5 și 12.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons a declarat: „Crenvurștii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineața, la serviciu, când mergem la picnic, sau, mai nou, chiar între 2 felii de pâine sub denumirea de hot dog. Sperăm cu toții că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând și mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate și cam atât. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-un astfel de produs se găsesc chiar și 12 E-uri. Oare mai e loc și de carne? Haideți să citim eticheta, să alegem în cunoștință de cauză și să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm.”

Ne puteți urmări și pe Google News