DGASPC Botoşani se autosesizează în scandalul copilului cu sindromul Down discriminat la orele de curs

DGASPC Botoşani se autosesizează în scandalul copilului cu sindromul Down discriminat la orele de curs

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului DGASPC din Botoşani a hotărât demararea unei achete în cazul copilului ai cărui părinţi acuză o profesoară de la şcoala la care acesta e înscris de discriminare. Directorul Alexandru Colbea, declară că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în acest caz, iar rezultatele verificării ar putea duce la impunerea unor ore de consiliere sau evaluare pentru copil, părinţi ori pentru cadrul didactic.

Reprezentanţii DGASPC consideră că noua comisie întocmită din specialişti în sectorul de protecţia copilului este în măsură să ducă la capăt o evaluare mai detaliată a cazului. "Pe noi, legea ne responsabilizează şi avem atribuţii în sensul acesta. Trebuie să urmărim să fie respectate drepturile copilului, mai ales că este vorba de un copil cu handicap'" a declarat, pentru agerpres.ro  Alexandru Colbu. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a depus marţi, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la cazul unui elev de clasa a V-a de la o şcoală gimnazială din Botoşani, care ar fi fost supus la rele tratamente din partea unui cadru didactic.

"În acest context, CEDCD a formulat plângere împotriva profesoarei/ inspector de Geografie, a cadrelor didactice coalizate și/ sau pasive, precum şi a părinţilor care au înţeles să jignească, umilească, instige şi solicite eliminarea lui din şcoală", se mai arată în comunicat. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de CEDCD, copilul "este profund traumatizat de abuzurile psihologice, mediul intimidant şi ostil, fiind din ce în ce mai retras". "Deşi copilul a absolvit cu succes învăţământul primar, odată înscris în clasa a V-a, viaţa sa şi a părinţilor a devenit un calvar. Încă din luna septembrie 2015, profesoara de Geografie, care deţine şi calitatea de inspector şcolar şi mamă a unui elev din aceeaşi clasă, a început să pună presiune asupra părinţilor şi a copilului pentru ca acesta să fie eliminat din şcoală sau mutat la o şcoală specială", putem citi în comunicatul de presă.

Sursa care a declarat cele de mai sus mai spune că profesoara de geografie a băiatului i-ar fi aliat şi pe părinţii celorlalţi copii împotriva acestuia, organizând o strângere de semnături pentru eliminarea lui din şcoală, ar fi ameninţat profesorii cu inspecţia la anumite materii dacă nu îl lase corigent şi ar fi promovat în permanenţă un discurs instigator la ură faţă de copil atât în clasă cât şi la şedinţele cu părinţii sau în public, informează agerpres.ro Profesorul de geografie Mihaela Filip, care este şi inspector şcolar, respinge acuzaţiile care i se aduc, în timp ce conducerea Inspectoratului şcolar Judeţean Botoşani, care a efectuat o anchetă în acest caz, susţine că plângerea este nejustificată, potrivit aceleiaşi surse.

Ne puteți urmări și pe Google News