Euro 2024. Cei mai agitați ultrași. Poliția, cu ochii pe ei

Euro 2024. Cei mai agitați ultrași. Poliția, cu ochii pe ei

Peste 60 de ultrași italieni au fost arestați de poliția germană, sâmbătă seara, înaintea meciului Italia-Albania, din Grupa B a Euro 2024. Meciul a fost câștigat de Squadra Azzurra cu scorul de 2-1.

Suporterii italieni erau înarmați în momentul reținerii

Cei 67 de ultrași italieni arestați sâmbătă seara la Dortmund, înaintea meciului Italia-Albania au fost aduşi duminică în faţa justiţiei. Potrivit informațiilor poliției, grupul de suporteri azzurri veniți din nordul Italiei și din Roma a fost oprit înainte de a intra în contact cu alți fani albanezi în apropierea unui restaurant, informează today.it.

Ultrașii italienii au fost găsiți în posesia unor obiecte precum cuțite, bombe artizanale, cocktailuri Molotov. Ei au fost surprinși de „observatorii” Digos, divizia pentru operaţiuni speciale a poliţiei italiene, infiltrată în rândul ultrașilor azzurri, în timp ce aceștia din urmă își acopereau fețele și se pregăteau să-i atace fanii albanezi,

Poliţia germană, sesizată de DIGOS, a intervenit, înlăturând posibilitatea unei confruntări între fanii albanezi și cei italieni, potrivit site-ului ziarului Ruhr Nachrichten.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultrașii italieni, bănuiți că pregăteau un atac asupra suporterilor albanezi, au fost duși la secția de poliție.

Italia urmărește cazul celor 67 de ultrași italieni arestați

Ambasada Italiei în Germania urmărește cazul celor 67 de italieni arestați la Dortmund. Din ancheta Poliției germane, încă în desfășurare, nu au apărut elemente care să constate alte infracțiuni.

Pe de altă parte, probabil și datorită faptului că ultrașii au fost interceptați de „observatorii” Digos înaintea meciului, la Dortmund nu au avut loc nici atacuri, nici ciocniri și între ultrași italieni și fanii albanezi.

Sâmbătă seara, Albania a deschis scorul la Dortmund în faţa Italiei cu cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, marcat în secunda 23 de Nedim Bajrami.

Euro 2024: Incidente la partida dintre Italia și Albania

Sursa foto: Captura video

Squadra Azzurra a întors rezultatul graţie golurilor lui Alessandro Bastoni (11) şi Nicolo Barella (16).

Următoarele meciuri din Grupa B a Euro 2024 sunt Croaţia - Albania şi Spania - Italia, care se vor desfășura pe 19 iunie.