Alertă teroristă în Germania. Panică înainte de startul EURO 2024. Update

Alertă teroristă în Germania. Panică înainte de startul EURO 2024. Update Sursa foto: Jörg Hüttenhölscher | Dreamstime.com

Update. Autoritățile germane au închis zona vizată. În apropiere de Poarta Bundenberg, meciul urma să fie vizionat pe un ecran în aer liber. În prezent, cetățenii nu mai pot intra în perimetrul respectiv.

„Un obiect suspect a fost găsit în zona de intrare în #FanZone de pe Scheidemannstrasse. În prezent, această zonă nu este accesibilă fanilor. Colegii noștri verifică obiectul", a postat poliția din Berlin pe site-ul de socializare X, informează Reuters.

Autoritățile din Germania sunt în alertă. Un rucsac suspect ar fi fost găsit aproape de Poarta Brandenburg. Anunțul vine cu puțin timp înainte de startul așteptatei competiții EURO 2024.

Germania. Autoritățile sunt în alertă

Autoritățile germane au luat măsurile necesare pentru a consolida apărarea împotriva unor potențiale amenințări la turneul de fotbal Euro 2024. Cu toate acestea, ziua startului competiției nu a fost lipsită de incidente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri seara, polițiștii au găsit un rucsac în apropierea Porții Brandenburg din Berlin, conform repubblica.it. Aceștia au evacuat toate persoanele care urmau să urmărească meciul pe un ecran amplasat în zonă.

O persoană a fost arestată

Poliția a găsit un ghiozdan suspect în centrul Berlinului. Trupele speciale au intervenit rapid în zonă. De altfel, autoritățile au mobilizat câini antrenați. În urma primelor verificări, un bărbat a fost arestat.

,„Din motive de securitate, a fost creată o zonă rezervată. Acum se examinează bagajul. Este posibil ca cineva să nu-l fi adus în zona fanilor pentru că geanta este mai mare decât dimensiunea permisă”, a anunțat Poliția, conform Bild.

Germania, EURO 2024

Sursa foto: Platforma X

Germania. Nivel de alertă ridicat

Primul meci din competiție așteptată de fanii fotbalului începe la ora 21:00. Pentru acest eveniment important, guvernul fin Germania a aprobat un pachet de măsuri speciale de securitate.

Joi, ministrul de interne Nancy Faeser a anunțat că autoritățile vor lua măsurile maxime de securitate pentru meciul de deschidere.

„Ne concentrăm, desigur, mai ales pe amenințarea terorismului islamist, pe huligani și pe infracțiunile lor, pe criminalitatea de zi cu zi, pe infractorii violenți, dar de data aceasta și pe atacurile cibernetice”, a declarat Farseur, conform Reuters.

În următoarea perioadă, peste 2,7 milioane de fani ai fotbalului vor asista la meciurile de la EURO 2024. În zi a Porții Brandenburg din Berlin, zona cu gazon a fost amenajată pentru sute de cetățeni care intenționau să urmărească duelul în aer liber.