Evenimentul Zilei > Monden > Zeci de oameni au semnat petiții pentru a-l împiedica pe Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ, după călătoria sa în spațiu
Zeci de oameni au semnat petiții pentru a-l împiedica pe Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ, după călătoria sa în spațiu

Zeci de oameni au semnat petiții pentru a-l împiedica pe Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ, după călătoria sa în spațiu

Miliardarul Jeff Bezos va participa la zborul rachetei Blue Origin, New Shepard, pe 20 iulie.

Peste 56.000 de oameni au semnat mai multe petiții pentru a-l împiedica pe Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ după călătoria sa în spațiu de luna viitoare.  Petiția cu cele mai multe semnături este intitulată „Nu-i permite lui Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ”.

Jeff Bezos intenționează să ajungă în spațiu pe 20 iulie, cu primul zbor cu pasageri al rachetei New Shepard al companiei Blue Origin.

Bezos, fondatorul firmei de explorare spațială Blue Origin, a declarat la începutul acestei luni că el și fratele său, Mark Bezos, vor zbura în spațiu. Cei doi vor fi în racheta New Shepard a companiei pe 20 iulie, în primul său zbor care transportă oameni.

La trei zile după anunțul lui Bezos, au fost lansate două petiții pentru a încerca să împiedice reîntoarcerea miliardarului pe Pământ. Fiecare dintre ele strânsese mii de adepți în doar 10 zile.

Peste 37.000 de oameni au semnat o petiție Change.org intitulată „Nu-i permite lui Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ”.

Miliardarii nu ar trebui să existe pe pământ

„Miliardarii nu ar trebui să existe … pe pământ sau în spațiu, dar dacă ar decide că vor în spațiu ar trebui să rămână acolo”, se spune în descrierea petiției.

Unii semnatari au dat un motiv pentru semnarea petiției, care a inclus comentarii precum „a fi lăsat înapoi pe Pământ este un privilegiu – nu un drept” și „Pământul nu vrea oameni ca Jeff, Bill, Elon și alți astfel de miliardari” ( referindu-se, probabil,  la Bill Gates și Elon Musk).

O altă petiție, numită „Petiția pentru a nu permite reintrarea pe pământ a lui Jeff Bezos”, a acumulat peste 19.000 de semnături și câștigă rapid din ce înce mai mulți adepți.

Jose Ortiz, care a înființat petiția, a declarat în descriere că Jeff Bezos este „un stăpân rău îndreptat spre dominația globală”.

Racheta New Shepard al companiei Blue Origin a efectuat, cu succes, 15 zboruri de testare.