Evenimentul Zilei > Social > Zeci de localități din Ialomița și Călărași, fără curent electric. Zonele vulnerabile, alimentate cu generatoare electrice
Zeci de localități din Ialomița și Călărași, fără curent electric. Zonele vulnerabile, alimentate cu generatoare electrice

Zeci de localități din Ialomița și Călărași, fără curent electric. Zonele vulnerabile, alimentate cu generatoare electrice

Peste 80 de echipe ale Enel Dobrogea intervin în continuare în regim de stare de urgență pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor din județele Călărași și Ialomița zonele afectate de condiţiile meteo deosebite (cod galben de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).

Depunerile masive de chiciură pe copacii din apropierea liniilor electrice au provocat căderi de crengi asupra liniilor electrice din apropiere, iar îngreunarea instalaţiilor cu un strat masiv de gheaţă a produs ruperea conductorilor. Reprezentanții societății sunt permanent în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție. Potrivit Biroului de presă al Enel au fost instalate 60 grupuri electrogene pentru a alimenta clienți din zona zona localităților Urziceni – Lehliu. Se continuă montarea grupurilor electrogene în zonele vulnerabile.

În data de 28 ianuarie, la ora 12:00, situaţia se prezenta astfel:

Pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, 10 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor masive de chiciură pe conductori, au înregistrat defecţiuni prin ruperea conductorilor şi a unor compenente de reţea, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 5 staţii de transformare.

În judeţul Călăraşi sunt nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 20 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localitățile Belciugatele, Ileana, Sohatu, Săruleşti, Tămădău Mare.

În judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 23 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 25 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Bărbuleşti, Adâncata, Armăşeşti, Axintele, Bărcaneşti, Borăneşti, Brazii, Ciocârlia, Coşereni, Dragoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Garbovi, Jilavele, Maia, Manasia, Moviliţa, Roşiori, Sineşti, Urziceni, Valea Măcrişului.

Enel recomandă clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) – 0800 070 555.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.