Evenimentul Zilei > Economie > ZBORURILE București – Istanbul anulate, după încercarea de lovitură de stat
ZBORURILE București – Istanbul anulate, după încercarea de lovitură de stat

ZBORURILE București – Istanbul anulate, după încercarea de lovitură de stat

Toate zborurile către aeroportul Ataturk din Istanbul sunt anulate în momentul de față, potrivit purtătorului de cuvânt al Tarom, Georgeta Dinu.

„În momentul de față, zborurile către aeroportul Ataturk din Istanbul sunt anulate. Cursa TAROM RO 261/2 cu ora planificată de decolare 8:35 a fost anulată. Recomandăm pasagerilor cursei RO 263/4 să contacteze Call Center-ul TAROM pentru a afla informații despre situația zborurilor. Numerele de telefon disponibile sunt 9631, 021.2046464, 021.3034400, 021.3034444", a precizat Georgeta Dinu, scrie Agerpres.

Zborurile au fost anulate după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia.

Potrivit site-ului Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de sâmbătă, două aparținând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 și 10:00 (Turkish Airlines) și la 8:35 (TAROM).

De asemenea, și la Sosiri figurează trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleași companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, și zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55.

Cursele aeriene internaționale de pe aeroportul Ataturk din Istanbul ar putea fi reluate curând, a anunțat sâmbătă dimineața organizația europeană pentru securitatea navigației aeriene (Eurocontrol), transmite agenția Reuters.

Activitatea pe aeroport a fost sistată în urma tentativei de lovitură de stat militară și în zona acestuia au apărut vehicule militare, care între timp s-au retras.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: