Vreme surprinzătoare de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă de sărbători în România

Vreme surprinzătoare de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă de sărbători în România Sursa foto: 59443200 © Viorel Dudau | Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în România. Valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, dar vor apărea precipitațiile în anumite regiuni din țară.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în România. În săptămâna 12 – 19 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Vremea de Crăciun și Revelion

În săptămâna 19 – 26 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nord- vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie va avea temperaturi medii în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ce urmează după atâta frig! Meteorologii vin cu anunțul așteptat de toți românii. Când se va încălzi 

Sursa: Detry26 | Dreamstime.com

În săptămâna 02 – 09 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, precizează meteorologii, potrivit Mediafax.

„Acest lucru însă nu înseamnă că în iarna 2022-2023, așa cum arată estimările furnizate până în prezent, nu putem să avem și intervale specifice, cu temperaturi sub minus 10 – minus 15 grade și strat de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și în iarna anterioară, când cel puțin pentru zona de munte stratul a fost unul veritabil și am avut și fenomen de viscol”.Organizația Mondială de Meteorologie anunță că este posibil ca temperaturile să fie influențate de fenomenul „La Nina”, ce produce temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei de la suprafața Oceanului Pacific, aspect care produce schimbări bruște în clima din partea de nord a Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News