Evenimentul Zilei > Social > Vrei să plătești mai puțin pe un coș de cumpărături? Iată metoda care te ajută să economisești bani
Vrei să plătești mai puțin pe un coș de cumpărături? Iată metoda care te ajută să economisești bani

Vrei să plătești mai puțin pe un coș de cumpărături? Iată metoda care te ajută să economisești bani

Oamenii își fac liste atunci când merg la cumpărături, iar asta de cele mai multe ori pentru a nu cumpăra mai multe alimente decât au nevoie și a nu lăsa prea mulți bani la supermarket. O strategie au și marile lanțuri de magazine în ceea ce privește așezarea la raft. Dacă vrei să plătești mai puțin pentru un coș de cumpărături, fii mai atent la rafturile din partea de jos.

Strategiile de marketing în marile lanțuri de magazine sunt bine puse la punct și de cele mai multe ori sunt secrete. Fiecare dintre noi își face cumpărăturile în supermarketuri, însă niciodată nu ne-am pus întrebarea de ce produsele sunt așezate în această ordine. Am putea economisi bani într-un mod extrem de ușor, fiind doar puțini atenți la anumite rafturi de produse.

Specialiștii au făcut o serie de studii și au descoperit câteva detalii care ne determină să cumpărăm în mod excesiv sau să aruncăm banii pe fereastră pe anumite produse. Cel mai cunoscut truc este să nu mergi la cumpărături atunci când își este foame. În această situație, ai impresia că nimic din ceea ce cumperi nu este suficient și simți nevoia de mai mult. Același lucru se întâmplă și când mergem alături de copii la cumpărături. Este imposibil să nu plecăm acasă cu mai multe produse la care ei poftesc.

Cele două aspecte prezentate mai sus nu numai că ne fac să cumpărăm mai mult, însă ne determină să ne pierdem și concentrarea. Fie din grabă, fie din neatenție, există riscul să cumpărăm produse cu un preț destul de ridicat în comparație cu un alt produs identic, doar că așezat departe de ochii noștri. De cele mai dese ori, acestea sunt așezate pe rafturile de jos. Aici găsim mereu produse reduse sau care aparțin unor branduri mai puțin cunoscute.

Cum este cel mai corect să procedăm când mergem la cumpărături

Produsele așezate pe rafturile de jos mai au și un alt motiv pentru care se află de reducere. Cele mai multe se apropie de data de expirare. Dacă le vei prepara destul de curând, poți cumpăra fără probleme aceste produse. Verifică data de pe ambalaj și asigură-te că ele vor fi consumate până la expirare. În acest mod, scapi și de durerile de cap legate de mult prea cunoscuta întrebare ce mâncăm astăzi. Alegând produsele la reducere și cu termen aproape de expirare, vei ști cu siguranță ce preparate vei pregăti în următoarele zile.

Nimeni nu trebuie să fie rușinat pentru faptul că achiziționează de pe raftul de jos. Reducerile ne plac tuturor, iar atâta timp cât calitatea lor este una bună, nu este nimic rău în a face economii la cumpărături. O listă cu produsele necesare în casă te va ajuta cu siguranță și va reduce timpul petrecut printre rafturile supermarketului.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: